Банер
Банер
Пореска управа: Обавештење у вези са опорезивањем регистрованих пољопривредних газдинстава у 2014. години
Вести
петак, 13 децембар 2013 12:23

У циљу обавештавања обвезника који остварују приходеобављањем делатности пољопривреде и шумарства, односно приходе од пољопривредних и шумских производа, а имајући у виду да су се појавила питања и нејасноће у вези обавезе вођења пословних књига наведене категорије пореских обвезника, као и остваривања права на паушално опорезивање, Пореска управа даје следеће објашњење:

Опширније...
 
Један (рачун) за све
Вести
уторак, 10 децембар 2013 10:03

Преносимо: пише - Дејан Ристановић, ПЦ ПРЕСС

Први радни дан наредне године донеће значајне промене у пословању: сви порези и доприноси на плате и остале приходе биће уплаћивани на исти рачун, уз електронску комуникацију са Пореском управом. Тако ћемо се спасти попуњавања гомиле вирмана и подношења силних папира, што значи да ће административни посао бити лакши и знатно јефтинији. Вест је, дакле, добра... под условом да је ваша фирма спремна за ову велику промену.

Опширније...
 
Издавање ПИБ-а за нерезидентне пореске обвезнике
Вести
уторак, 10 децембар 2013 09:39

Пореска управа обавештава пореске обвезнике да, од 10.12.2013.године, Канцеларија за нерезиденте врши регистрацију - издавање пореског идентификационог броја за нерезидентне пореске обвезнике.

Канцеларија се налази у Филијали Савски венац, у Улици Зелени венац бр.16 на првом спрату.

Опширније...
 
ПИБ регистар
Вести
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
понедељак, 14 октобар 2013 12:38

На новом интернет сајту Пореске управе доступан је ПИБ регистар - регистар свих обвезника којима је додељен порески идентификациони број (ПИБ).

Опширније...
 
АПР: Регистар понуђача почеће са радом 1. септембра
Вести
уторак, 27 август 2013 09:55

Регистар понуђача почеће да ради 1.септембра 2013. године, а његово вођење поверено је Агенцији за привредне регистре на основу Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“ бр.124/12).

Успостављањем Регистра понуђача биће формирана јединствена, централна, електронска и јавна база података о предузетницима и правним лицима који испуњавају обавезне услове за учешће у поступку јавне набавке, прописане чланом 75. став 1. тач.1) до 4) Закона о јавним набавкама.

Опширније...
 
Сукоб са центрима моћи или дно Европе – текст објављен у НИН-у од 08.08.2013
Вести
уторак, 13 август 2013 07:58

Преносимо: пише Небојша Катић

Пред реконструисаном владом Србије стоји титански задатак – како се зауставити на путу у суноврат, како прекинути континуитет економске антиполитике која траје већ дуже од деценије?

За почетак, влада би се морала ослободити заблуда и старих савета који увек инсистирају на истим рецептима – на привредном амбијенту и флексибилном тржишту рада, на ниској инфлацији, малој буџетској потрошњи и ниском јавном дугу, на привлачењу страних инвеститора. Успешност ових рецепата, емпирија не потврђује.

Опширније...
 
Електронски потпис – да ли је време да имате свој?
Е-Издаваштво - Ауторски чланци
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
понедељак, 05 август 2013 15:25

Питање дато у наслову овог текста односи се пре свега на рачуновође и књиговође. Одговор, као и увек, зависи од више чинилаца и једино га ви себи можете дати. Намера мог писања је да вам помогнем, и стога ћу вам одмах, на почетку рећи да је то време дошло.

Иако је читав чланак посвећен рачуновођама, препоручујем да га прочитају и власници и директори микро и малих предузећа и предузетници. Додуше, препоручујем и теби, драги читаоче / читатељко да прочиташ овај текст, иако ниси ни један / једна од горе наведених, јер мислим да је добро знати како српска државна управа повезује, увезује и укршта пословне и личне податке.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла