Baner
Baner
Poreska uprava: Obaveštenje u vezi sa oporezivanjem registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u 2014. godini
Vesti
petak, 13 decembar 2013 12:23

U cilju obaveštavanja obveznika koji ostvaruju prihodeobavljanjem delatnosti poljoprivrede i šumarstva, odnosno prihode od poljoprivrednih i šumskih proizvoda, a imajući u vidu da su se pojavila pitanja i nejasnoće u vezi obaveze vođenja poslovnih knjiga navedene kategorije poreskih obveznika, kao i ostvarivanja prava na paušalno oporezivanje, Poreska uprava daje sledeće objašnjenje:

Opširnije...
 
Jedan (račun) za sve
Vesti
utorak, 10 decembar 2013 10:03

Prenosimo: piše - Dejan Ristanović, PC PRESS

Prvi radni dan naredne godine doneće značajne promene u poslovanju: svi porezi i doprinosi na plate i ostale prihode biće uplaćivani na isti račun, uz elektronsku komunikaciju sa Poreskom upravom. Tako ćemo se spasti popunjavanja gomile virmana i podnošenja silnih papira, što znači da će administrativni posao biti lakši i znatno jeftiniji. Vest je, dakle, dobra... pod uslovom da je vaša firma spremna za ovu veliku promenu.

Opširnije...
 
Izdavanje PIB-a za nerezidentne poreske obveznike
Vesti
utorak, 10 decembar 2013 09:39

Poreska uprava obaveštava poreske obveznike da, od 10.12.2013.godine, Kancelarija za nerezidente vrši registraciju - izdavanje poreskog identifikacionog broja za nerezidentne poreske obveznike.

Kancelarija se nalazi u Filijali Savski venac, u Ulici Zeleni venac br.16 na prvom spratu.

Opširnije...
 
PIB registar
Vesti
Napisao Ljubiša Lazarević   
ponedeljak, 14 oktobar 2013 12:38

Na novom internet sajtu Poreske uprave dostupan je PIB registar - registar svih obveznika kojima je dodeljen poreski identifikacioni broj (PIB).

Opširnije...
 
APR: Registar ponuđača počeće sa radom 1. septembra
Vesti
utorak, 27 avgust 2013 09:55

Registar ponuđača počeće da radi 1.septembra 2013. godine, a njegovo vođenje povereno je Agenciji za privredne registre na osnovu Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik RS“ br.124/12).

Uspostavljanjem Registra ponuđača biće formirana jedinstvena, centralna, elektronska i javna baza podataka o preduzetnicima i pravnim licima koji ispunjavaju obavezne uslove za učešće u postupku javne nabavke, propisane članom 75. stav 1. tač.1) do 4) Zakona o javnim nabavkama.

Opširnije...
 
Sukob sa centrima moći ili dno Evrope – tekst objavljen u NIN-u od 08.08.2013
Vesti
utorak, 13 avgust 2013 07:58

Prenosimo: piše Nebojša Katić

Pred rekonstruisanom vladom Srbije stoji titanski zadatak – kako se zaustaviti na putu u sunovrat, kako prekinuti kontinuitet ekonomske antipolitike koja traje već duže od decenije?

Za početak, vlada bi se morala osloboditi zabluda i starih saveta koji uvek insistiraju na istim receptima – na privrednom ambijentu i fleksibilnom tržištu rada, na niskoj inflaciji, maloj budžetskoj potrošnji i niskom javnom dugu, na privlačenju stranih investitora. Uspešnost ovih recepata, empirija ne potvrđuje.

Opširnije...
 
Elektronski potpis – da li je vreme da imate svoj?
E-Izdavaštvo - Autorski članci
Napisao Ljubiša Lazarević   
ponedeljak, 05 avgust 2013 15:25

Pitanje dato u naslovu ovog teksta odnosi se pre svega na računovođe i knjigovođe. Odgovor, kao i uvek, zavisi od više činilaca i jedino ga vi sebi možete dati. Namera mog pisanja je da vam pomognem, i stoga ću vam odmah, na početku reći da je to vreme došlo.

Iako je čitav članak posvećen računovođama, preporučujem da ga pročitaju i vlasnici i direktori mikro i malih preduzeća i preduzetnici. Doduše, preporučujem i tebi, dragi čitaoče / čitateljko da pročitaš ovaj tekst, iako nisi ni jedan / jedna od gore navedenih, jer mislim da je dobro znati kako srpska državna uprava povezuje, uvezuje i ukršta poslovne i lične podatke.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 3 od 53
Joomla templates by a4joomla