Банер
Банер
Електронски потпис – да ли је време да имате свој?
Е-Издаваштво - Ауторски чланци
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
понедељак, 05 август 2013 15:25

Питање дато у наслову овог текста односи се пре свега на рачуновође и књиговође. Одговор, као и увек, зависи од више чинилаца и једино га ви себи можете дати. Намера мог писања је да вам помогнем, и стога ћу вам одмах, на почетку рећи да је то време дошло.

Иако је читав чланак посвећен рачуновођама, препоручујем да га прочитају и власници и директори микро и малих предузећа и предузетници. Додуше, препоручујем и теби, драги читаоче / читатељко да прочиташ овај текст, иако ниси ни један / једна од горе наведених, јер мислим да је добро знати како српска државна управа повезује, увезује и укршта пословне и личне податке.

Опширније...
 
Електронска пријава на осигурање запослених и других лица - портал ЦРОСО почео са радом
Вести
уторак, 06 август 2013 21:02

Дана 06.08.2013. године, Централни регистар обавезног социјалног осигурања (ЦРОСО) почео је са оперативним радом, а то подразумева да се Јединствене пријаве на обавезно социјално осигурање у електронском облику подноси на Порталу Централног регистра обавезног социјалног осигурања.

Опширније...
 
Пореска управа: Фискалне касе застареле – креирање рачуна и пријава промета директно на серверу ПУ
Вести
понедељак, 29 јул 2013 10:54

БЕОГРАД - Директор Пореске управе Иван Симич изјавио је данас да су се први резултати боље наплате пореза показали у јулу истичући да ће, без изузетка, бити блокирана сва предузећа која имају пореска дуговања.

Симич је у интервјуу Тањугу изразио очекивање да ће такав темпо наплате бити задржан до краја године и додао да је изненађен што нека државна предузећа и установе годинама нису плаћали порез, и то нико није надзирао, а сада у медијима постоје примедбе због блокада.

Опширније...
 
Повраћај више плаћених доприноса ПИО
петак, 21 јун 2013 16:01

М.Чавић, Лозница: Имам питање о повраћају више плаћеног доприноса за 2012. годину. Интересује ме где и како могу да сазнам износ својих уплаћених доприноса и да ли остварујем право на повраћај?

Опширније...
 
Прерачун са нето на бруто на зараде запослених
Вести
понедељак, 03 јун 2013 09:05

Иако се, према Закону о раду, зарада уговара у бруто износу, понекад је потребно нето износ зараде прерачунати у бруто (на пример, за потребе самог уговарања зараде). Зато у наставку дајемо коефицијенте за прерачун са нето на бруто.

Опширније...
 
Пореска управа: Прекњижавање ПИО-а на порез и измењене пореске пријаве
Вести
петак, 31 мај 2013 09:32

Пореска управа је издала саопштење у вези са евентуалним грешкама око уплате пореза и доприноса, а због  напрасно измењених прописа.

Опширније...
 
Оптерећеност нето плате порезом и доприносима 2013. године
Е-Издаваштво - Ауторски чланци
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
четвртак, 30 мај 2013 13:17

Од данас, 30.05.2013. године се примењује нови обрачун пореза и доприноса на зараде. Измене прописа донеће, слободно се може рећи, занемарљиве, уштеде послодавцима. Већу уштеду донеће дуго најављивана измена прописа којима се предвиђа уплата намета на један рачун, уместо на више десетина рачуна.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла