Baner
Baner
Elektronski potpis – da li je vreme da imate svoj?
E-Izdavaštvo - Autorski članci
Napisao Ljubiša Lazarević   
ponedeljak, 05 avgust 2013 15:25

Pitanje dato u naslovu ovog teksta odnosi se pre svega na računovođe i knjigovođe. Odgovor, kao i uvek, zavisi od više činilaca i jedino ga vi sebi možete dati. Namera mog pisanja je da vam pomognem, i stoga ću vam odmah, na početku reći da je to vreme došlo.

Iako je čitav članak posvećen računovođama, preporučujem da ga pročitaju i vlasnici i direktori mikro i malih preduzeća i preduzetnici. Doduše, preporučujem i tebi, dragi čitaoče / čitateljko da pročitaš ovaj tekst, iako nisi ni jedan / jedna od gore navedenih, jer mislim da je dobro znati kako srpska državna uprava povezuje, uvezuje i ukršta poslovne i lične podatke.

Opširnije...
 
Elektronska prijava na osiguranje zaposlenih i drugih lica - portal CROSO počeo sa radom
Vesti
utorak, 06 avgust 2013 21:02

Dana 06.08.2013. godine, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja (CROSO) počeo je sa operativnim radom, a to podrazumeva da se Jedinstvene prijave na obavezno socijalno osiguranje u elektronskom obliku podnosi na Portalu Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Opširnije...
 
Poreska uprava: Fiskalne kase zastarele – kreiranje računa i prijava prometa direktno na serveru PU
Vesti
ponedeljak, 29 jul 2013 10:54

BEOGRAD - Direktor Poreske uprave Ivan Simič izjavio je danas da su se prvi rezultati bolje naplate poreza pokazali u julu ističući da će, bez izuzetka, biti blokirana sva preduzeća koja imaju poreska dugovanja.

Simič je u intervjuu Tanjugu izrazio očekivanje da će takav tempo naplate biti zadržan do kraja godine i dodao da je iznenađen što neka državna preduzeća i ustanove godinama nisu plaćali porez, i to niko nije nadzirao, a sada u medijima postoje primedbe zbog blokada.

Opširnije...
 
Povraćaj više plaćenih doprinosa PIO
petak, 21 jun 2013 16:01

M.Čavić, Loznica: Imam pitanje o povraćaju više plaćenog doprinosa za 2012. godinu. Interesuje me gde i kako mogu da saznam iznos svojih uplaćenih doprinosa i da li ostvarujem pravo na povraćaj?

Opširnije...
 
Preračun sa neto na bruto na zarade zaposlenih
Vesti
ponedeljak, 03 jun 2013 09:05

Iako se, prema Zakonu o radu, zarada ugovara u bruto iznosu, ponekad je potrebno neto iznos zarade preračunati u bruto (na primer, za potrebe samog ugovaranja zarade). Zato u nastavku dajemo koeficijente za preračun sa neto na bruto.

Opširnije...
 
Poreska uprava: Preknjižavanje PIO-a na porez i izmenjene poreske prijave
Vesti
petak, 31 maj 2013 09:32

Poreska uprava je izdala saopštenje u vezi sa eventualnim greškama oko uplate poreza i doprinosa, a zbog  naprasno izmenjenih propisa.

Opširnije...
 
Opterećenost neto plate porezom i doprinosima 2013. godine
E-Izdavaštvo - Autorski članci
Napisao Ljubiša Lazarević   
četvrtak, 30 maj 2013 13:17

Od danas, 30.05.2013. godine se primenjuje novi obračun poreza i doprinosa na zarade. Izmene propisa doneće, slobodno se može reći, zanemarljive, uštede poslodavcima. Veću uštedu doneće dugo najavljivana izmena propisa kojima se predviđa uplata nameta na jedan račun, umesto na više desetina računa.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 53
Joomla templates by a4joomla