Банер
Банер
Усвојени порески закони
Вести
среда, 29 мај 2013 11:00

Београд -- Скупштина Србије је усвајањем измена сета пореских закона завршила редовно заседање уз државну химну и гарду постројену испред улаза у парламент.

Посланици су потврдили и Споразум с Русијом о одобравању државног кредита Влади Србије од 500 милиона долара за финансијску подршку буџету Србије.

Потврђен је и Уговор о зајму код немачке банке КфW Франкфурт на Мајни за Програм водоснабдевања и пречишћавања отпадних вода у општинама средње величине у Србији у износу до 46 милиона евра.

Скупштина је данас усвојила измене шест пореских закона које, према речима предлагача, представљају наставак реформе пореског система и омогућавају додатно растерећење привреде.

Опширније...
 
Шта садрже измене пореских прописа 2013. године
Вести
четвртак, 23 мај 2013 15:26

Београд -- Законске измене о којима ће сутра расправљати републички парламент, према речима министра Млађана Динкића, растеретиће привреду за четири милијарде динара.

Сет измена пореских закона доноси новине у опорезивању зарада и имовине, наплати доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, пореске олакшице за улагање у развој, прелазак на електронско подношење пореских пријава у 2014. години, и обавезу плаћања акцизе на биогорива и биотечности.

Опширније...
 
Овера књижица и без изабраног лекара
Вести
четвртак, 23 мај 2013 15:19

Уставни суд ставио ван снагу одлуку да је за оверу здравствене књижице неопходно имати изабраног лекара.

Уставни суд донео је привремену меру о забрани примене оспорених одредби Закона о здравственом осигурању којима је прописано да осигураник мора да изабере лекара да би оверио здравствену књижицу, односно да би имао право на здравствену заштиту, до доношења коначне одлуке о оцени уставности Закона.

Опширније...
 
Информација о стању на пореским рачунима и преко портала еПорези
Вести
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
четвртак, 16 мај 2013 13:52

Порески обвезници који су пријављени за електронско пословање и поседују дигитални сертификат од сада упит стања на пореским рачунима могу добити и посредством сервиса Пореске управе за електронско подношење пореских пријава.

Опширније...
 
Нове услуге АПР-а: бесплатна регистрација интернет и електронске адресе за пријем поште
Вести
четвртак, 16 мај 2013 13:23

Агенција за привредне регистре (АПР) од 1. маја 2013. године пружа могућност бесплатне регистрације електронске адресе за пријем поште, интернет адресе и контакт податаке. Ови подаци биће објављени на званичној интернет страници АПР-а, уз остале регистроване податке о привредном друштву или предузетнику.

Опширније...
 
Најава: Повећава се лимит за паушално опорезивање са 3 на 6 милиона динара
Вести
четвртак, 07 март 2013 13:43

Министар финансија и привреде Млађан Динкић најавио је данас да би у априлу требало да почне реализација Програма подршке малим предузећима и занатлијама кроз давање бесповратних средстава за инвестиције, односно куповину алата и опреме.

Динкић је, после редовног тромесечног састанка са представницима предузетника и занатлија, истакао да је за тај програм обезбеђено 100 милиона динара за почетак, и да ће средства бити повећана ако тражња буде велика.

Опширније...
 
Обавештење о пријему финансијских извештаја за 2012. годину
Вести
понедељак, 25 фебруар 2013 13:25

Извор: Агенција за привредне регистре

Агенција за привредне регистре (АПР) је закључно са јучерашњим даном примила интернетом више од 94.000 редовних годишњих финансијских извештаја за 2012. годину, док је поштом пристигло око 24.500 извештаја. Подсећамо сва правна лица и предузетнике који примењују Закон о рачуноводству и ревизији а нису предала своје редовне годишње финансијске извештаје за 2012. годину да рок за достављање ових извештаја истиче 28. фебруара 2013. године.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла