Банер
Банер
Од данас, 30.05.2013. године, се примењује нови обрачун пореза и доприноса на зараде
Вести
четвртак, 30 мај 2013 12:30

У „Сл. гласнику РС“, бр. 47/13, од 29. маја 2013. године, објављен је сет пореских закона, и то:

  • Закон о изменама и допунама Закона о порезима на имовину;
  • Закон о изменама и допунама Закона о порезу на добит правних лица;
  • Закон о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији;
  • Закон о изменама и допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање;
  • Закон о изменама и допунама Закона о акцизама;
  • Закон о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана.

Измене и допуне Закона о порезу на доходак грађана и Закона о доприносима за социјално осигурање ступају на снагу данас 30. маја 2013. године.

Опширније...
 
Усвојени порески закони
Вести
среда, 29 мај 2013 11:00

Београд -- Скупштина Србије је усвајањем измена сета пореских закона завршила редовно заседање уз државну химну и гарду постројену испред улаза у парламент.

Посланици су потврдили и Споразум с Русијом о одобравању државног кредита Влади Србије од 500 милиона долара за финансијску подршку буџету Србије.

Потврђен је и Уговор о зајму код немачке банке КфW Франкфурт на Мајни за Програм водоснабдевања и пречишћавања отпадних вода у општинама средње величине у Србији у износу до 46 милиона евра.

Скупштина је данас усвојила измене шест пореских закона које, према речима предлагача, представљају наставак реформе пореског система и омогућавају додатно растерећење привреде.

Опширније...
 
Шта садрже измене пореских прописа 2013. године
Вести
четвртак, 23 мај 2013 15:26

Београд -- Законске измене о којима ће сутра расправљати републички парламент, према речима министра Млађана Динкића, растеретиће привреду за четири милијарде динара.

Сет измена пореских закона доноси новине у опорезивању зарада и имовине, наплати доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, пореске олакшице за улагање у развој, прелазак на електронско подношење пореских пријава у 2014. години, и обавезу плаћања акцизе на биогорива и биотечности.

Опширније...
 
Овера књижица и без изабраног лекара
Вести
четвртак, 23 мај 2013 15:19

Уставни суд ставио ван снагу одлуку да је за оверу здравствене књижице неопходно имати изабраног лекара.

Уставни суд донео је привремену меру о забрани примене оспорених одредби Закона о здравственом осигурању којима је прописано да осигураник мора да изабере лекара да би оверио здравствену књижицу, односно да би имао право на здравствену заштиту, до доношења коначне одлуке о оцени уставности Закона.

Опширније...
 
Информација о стању на пореским рачунима и преко портала еПорези
Вести
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
четвртак, 16 мај 2013 13:52

Порески обвезници који су пријављени за електронско пословање и поседују дигитални сертификат од сада упит стања на пореским рачунима могу добити и посредством сервиса Пореске управе за електронско подношење пореских пријава.

Опширније...
 
Нове услуге АПР-а: бесплатна регистрација интернет и електронске адресе за пријем поште
Вести
четвртак, 16 мај 2013 13:23

Агенција за привредне регистре (АПР) од 1. маја 2013. године пружа могућност бесплатне регистрације електронске адресе за пријем поште, интернет адресе и контакт податаке. Ови подаци биће објављени на званичној интернет страници АПР-а, уз остале регистроване податке о привредном друштву или предузетнику.

Опширније...
 
Најава: Повећава се лимит за паушално опорезивање са 3 на 6 милиона динара
Вести
четвртак, 07 март 2013 13:43

Министар финансија и привреде Млађан Динкић најавио је данас да би у априлу требало да почне реализација Програма подршке малим предузећима и занатлијама кроз давање бесповратних средстава за инвестиције, односно куповину алата и опреме.

Динкић је, после редовног тромесечног састанка са представницима предузетника и занатлија, истакао да је за тај програм обезбеђено 100 милиона динара за почетак, и да ће средства бити повећана ако тражња буде велика.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 5 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла