Baner
Baner
Krediti za početnike u poslovanju PDF Štampa El. pošta
Vesti
četvrtak, 07 april 2011 11:28

Vest preuzeta sa zvaničnog sajta Nacionalne agencije za razvoj.

Nacionalna agencija za regionalni razvoj, u saradnji sa regionalnim agencijama, i ove godine učestvuje u realizaciji kreditne linije za početnike u biznisu Fonda za razvoj Republike Srbije.

Prema programu, preduzetnici u 2011. godini preko Fonda za razvoj mogu da dobiju kredite za pokretanje sopstvenog biznisa u iznosu od 500.000 do 1,5 milion dinara, a preduzeća od 500.000 do 5 miliona dinara. Kamatna stopa je 3 odsto godišnje, a rok otplate kredita do pet godina, sa periodom počeka do godinu dana. Kao obezbeđenje kredita može se koristiti hipoteka prvog reda na nepokretnostima ili zemljištu ili ugovorno jemstvo.

Opširnije...
 
Klasifikacija delatnosti - Svi sektori PDF Štampa El. pošta
E-Izdavaštvo - Komentari propisa
subota, 02 april 2011 08:24

Klasifikacija delatnosti podeljena je na sektore, oblasti, grane i grupe delatnosti sa šiframa delatnosti. Radi lakše pretrage onoga šta pojedina šifra delatnosti i njen opis podrazumevaju, u nastavku dajemo pregled kompletne klasifikacije delatnosti. Smatramo da dati prikaz klasifikacije delatnosti ima određene prednosti u odnosu na klasičan dokument, i nadamo se da će biti od koristi posetiocima.

Opširnije...
 
Ističe rok za „preregistraciju” udruženja - 22. aprila 2011. godine
Vesti
sreda, 23 mart 2011 14:48

Vest preuzeta sa zvaničnog sajta Grada Beograda.

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima poziva sva udruženja koja do sada nisu uskladila svoja akta sa odredbama Zakona o udruženjima da učine to što pre, jer rok za usklađivanje ističe 22. aprila.

– Od oktobra 2009. godine teče rok za takozvanu „preregistraciju” udruženja, koji traje 18 meseci.  Rok ističe 22. aprila ove godine i udruženja koja do tada ne podnesu prijavu za upis biće izbrisana iz registra, koji po novom zakonu vodi Agencija za privredne registre. Time udruženja gube status pravnog lica, a njihova imovina prelazi na lica određena statutom odnosno zakonom. Svi podaci o potrebnoj dokumentaciji i ostalim detaljima u vezi sa ovim procesom dostupni su u Agenciji za privredne registre (Brankova 25) i na internet-stranici www.apr.gov.rs – rekao je Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

Opširnije...
 
Otvorena vrata Zavoda za intelektualnu svojinu PDF Štampa El. pošta
Vesti
petak, 11 mart 2011 20:38

Vest preuzeta sa zvanične prezentacije Zavoda za intelektualnu svojinu.

Imate ideju za nov proizvod i želeli biste da ga zaštitite? Želite da postanete prepoznatljivi na tržištu ili da postojeću prepoznatljivost pravno zaštitite? Želite da se informišete o oblicima zaštite koju možete ostvariti u Zavodu za intelektualnu svojinu?

Opširnije...
 
Konkurs - Program podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika PDF Štampa El. pošta
Vesti
petak, 11 mart 2011 11:31

Vest preuzeta sa zvaničnog sajta Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

U okviru Programa podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u 2011. godini, Nacionalna agencija za regionalni razvoj raspisuje

JAVNI POZIV - za dodelu bespovratnih sredstava

Bespovratna sredstva će se odobravati za:

  • Uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda kvaliteta (standardizacija, sertifikacija, resertifikacija, znak kvaliteta);
  • Poboljšanje postojećih i razvoj novih tehnoloških procesa, proizvoda i usluga (testiranje novih proizvoda, novi dizajn proizvoda i ambalaže,  izrada i implementacija specijalizovanog softvera, elektronska prezentacija i sl.);
  • Edukacija menadžmenta i zaposlenih kroz specijalizovane obuke.
  • Pravo na dodelu sredstava imaju mala i srednja preduzeća i preduzetnici, koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga, a koja ispunjavaju sledeće uslove:
  • Da su u većinskom domaćem privatnom vlasništvu i da su registrovana na teritoriji Republike Srbije;
  • Da uspešno posluju prethodne dve godine i vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva;
  • Da su izmirili obaveze po osnovu poreza i doprinosa;
  • Da u ovoj godini nisu po istom osnovu koristili podsticajna sredstva drugih državnih institucija.
Opširnije...
 
Zone na teritoriji Grada Beograda PDF Štampa El. pošta
E-Izdavaštvo - Komentari propisa
četvrtak, 10 mart 2011 00:00

Odlukom o određivanju zona na teritoriji Grada Beograda (Sl. list grada Beograda", br. 60/2009 i 45/2010) određene su zone kao jedan od kriterijuma za utvrđivanje visine lokalnih komunalnih taksi, naknade za korišćenje građevinskog zemljišta i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

Takođe, zone određene tom odlukom primenjuju se i kao kriterijum za utvrđivanje visine zakupnine za poslovni prostor na kome je nosilac prava korišćenja grad Beograd.

Na teritoriji grada Beograda postoje devet zona u zavisnosti od tržišne vrednosti objekata i zemljišta, komunalne opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, pokrivenosti planskim dokumentima i razvojnim mogućnostima lokacije, kvaliteta povezanosti lokacije sa centralnim delovima grada, nameni objekata i ostalim uslovljenostima.

Opširnije...
 
Poreski bilans i PPDG-1 za preduzetnike PDF Štampa El. pošta
Vesti
Napisao Ljubiša Lazarević   
nedelja, 20 februar 2011 22:49

U "Službenom glasniku RS" broj 8/2011 objavljen je Pravilnik o sadržaju poreskog bilansa i drugim pitanjima od značaja za način utvrđivanja poreza na dohodak građana na prihode od samostalne delatnosti. Tim pravilnikom propisani su novi obrasci, koje možete preuzeti u nastavku.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Sledeća > Kraj >>

Strana 50 od 53
Joomla templates by a4joomla