Baner
Baner
Provera i pretraga javnih registara PDF Štampa El. pošta
Napisao Glavni urednik   
četvrtak, 28 oktobar 2010 10:37

Datum: 17. maj 2010. godine
Postavljena je strana za proveru i pretragu javno dostupnih informacija

Razvojem interneta i uopšte tekelomunikacija i računara, sve veći broj evidencija kako u državnoj upravi, tako i kod privrednih društava (preduzeća), preduzetnika i fizičkih lica, se vodi u elektronskom obliku.

To je dovelo do mogućnosti da veliki broj elektronskih evidencija postane javno dostupan putem objavljivanja na zvaničnim sajtovima državnih i drugih ovlašćenih institucija.

Ne ulazeći ovde u razmatranje pitanja gde je granica između javnog i privatnog podatka, na ovoj strani i linkovima sa ove strane ćemo se potruditi da objedinimo što veći broj javno raspoloživih informacija o pravnim i fizičkim licima, koje su dostupne na internetu. Prema najavama državnih službi količina tih informacija će biti veća u budućnosti.

Cilj postavljanja ovakve jedne strane je da olakša i pomogne u praktičnom radu firmama, računovođama, advokatima, novinarima i drugim koji koriste ove podatke u obavljanju svog posla.

Sa druge strane, objedinjenost pristupa koji želimo da postignemo, doprinosi tome da svako pravno lice, preduzetnik i fizičko lice može da stekne sliku o tome koji su sve podaci javno dostupni na internetu. Odnosno šta drugi relativno lako mogu da saznaju, a da firma ili fizičko lice toga nije bilo ni svesno.

Poslednje ažurirano četvrtak, 28 oktobar 2010 10:41
 
Kako započeti sopstveni posao u Srbiji PDF Štampa El. pošta
E-Izdavaštvo - Elektronske knjige
Napisao Glavni urednik   
četvrtak, 28 oktobar 2010 11:34

 

Kako započeti sopstveni posao u Srbiji - sa pravno-poreskog stanovišta. Autor Ljubiša Lazarević. Objavljena 01.06.2008. godine.

Poslednje ažurirano subota, 09 april 2011 17:34
 
<< Početak < Prethodna 51 52 53 Sledeća > Kraj >>

Strana 53 od 53
Joomla templates by a4joomla