Baner
Baner
Podnošenje pojedinačne poreske prijave (PPP) elektronskim putem
Vesti
četvrtak, 03 januar 2013 14:42

Izvor: Poreska uprava

Poreska uprava Republike Srbije će od petka, 4. januara, svim poreskim obveznicima omogućiti da podnesu pojedinačnu poresku prijavu (PPP) elektronskim putem preko sajta www.poreskauprava.gov.rs

Elektronsku pojedinačnu poresku prijavu moći će da podnesu i poreski obveznici koji još uvek nisu pribavili digitalni kvalifikovani sertifikat (elektronski potpis). Rok za podnošenje prijave je 31. januar 2013.

Opširnije...
 
Pokreni se za posao
Vesti
četvrtak, 20 decembar 2012 14:07

Izvor: RTS / Eneca / Pokreni se za posao

Informisanost, umrežavanje, dobra ideja, prijavljivanje na konkurse, i pre svega hrabrost - to su osnovni principi kojima treba da se vodi svaka mlada osoba koja ima želje i volje da u Srbiji pokrene privatni biznis. To su gostujući u emisiji Oko ekonomije poručili mladi preduzetnici iz Niša, Svilajnca i Beograda.

Za sve mlade koji žele da se bave privatnim poslom raspisan je nacionalni konkurs "Pokreni se za posao", koji predviđa bespovratna sredstva za pokretanje malog biznisa. Konkurs, koji je otvoren do kraja februara, organizovala je nevladina organizacija Eneka, a RTS je medijski pokrovitelj.

Opširnije...
 
Kako podneti elektronsku prijavu
Vesti
petak, 14 decembar 2012 11:15

Izvor: Poreska uprava

Poreska uprava je objavila video uputstvo Kako podneti elektronsku prijavu, koje prenosimo u nastavku.

Opširnije...
 
Povećan broj elektronski podnetih pdv prijava - od januara 2014. godine zakonska obaveza
Vesti
petak, 14 decembar 2012 11:11

Izvor: Poreska uprava

Broj PDV prijava podnetih elektronskim putem, povećan je za više nego duplo, posle poziva knjigovođama da koriste elektronski servis Poreske uprave. U redovnom zakonskom roku,10. decembra 2012. godine, podneto je 405 prijava elektronskim putem, a  u narednom periodu očekuje se veći odziv PDV obveznika, pre svega knjigovođa, koji pokazuju veliki interes za korišćenje elektronskog servisa Poreske uprave.

Opširnije...
 
Računovođa iz Ivanjice lider u podnošenju poreskih prijava elektronskim putem
Vesti
ponedeljak, 10 decembar 2012 13:10

Izvor: Poreska uprava

U Srbiji oko 60.000 preduzeća imaju obavezu da svakog meseca podnesu poresku prijavu za PDV, ali je samo 180 preduzeća počelo da koristi onlajn elektronski servis Poreske uprave za podnošenje ovih prijava.

Interesantan podatak je da je, od 180 kompanija koja koriste ovaj elektronski servis, blizu 50 iz Ivanjice i da ih vodi isti knjigovođa, čime je sebi ostvario višestruke uštede na vremenu i novcu potrebnom za vođenje tih poslova.

Opširnije...
 
Planovi Ministarstva finansija i privrede za pomoć malim i srednjim preduzećima
Vesti
utorak, 04 decembar 2012 21:46

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

"Mnogo je urađeno u protekla četiri meseca upravo na planu uređenja ambijenta unutar kojeg funkcionišu MSP, jer su i naše analize pokazale da za negativni trend u tom sektoru nije kriva samo ekonomska kriza, već umnogome odgovornost snosi i država - kaže za "Dnevnik" državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Aleksandar Ljubić.

"Između ostalog, preduzetnici do sada naprosto nisu mogli da planiraju poslovnu godinu, jer nikada nisu znali iza kog će ih ćoška sačekati neka nova dažbina. Bilo je, previše zadiranja u njihov džep, s obzirom na to da je raznim parafiskalnim nametima od njih uziman novac kako bi se finansirale neke druge stvari. I mi smo odmah ukinuli 138 takvih nameta, kojima je godišnje preduzetnicima u proseku izbijano iz džepa oko 200.000 dinara. No, ono što je još važnije, propisano je da samo Ministarstvo finansija može da reguliše poreze, takse, namete, a svim ostalim institucijama se to striktno zabranjuje", kaže Ljubić.

Opširnije...
 
Taxation of the entrepreneur in Serbia - official opinion on some of the questions
Content in English
utorak, 04 decembar 2012 21:20
  1. Is the interest expenditure on the basis of a bank loan recognised as expenditure in the tax balance of the entrepreneur?
  2. Is the depreciation of the real estate leased by the entrepreneur within self-employment recognised as expenditure for the tax purposes of the taxpayer?
  3. Is the entrepreneur entitled to converting the means from the current account into foreign means of payment and transferring them to their foreign currency account?
  4. Is a contributor entitled to a refund of contributions from the base which exceeds the amount of the highest annual base?
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 7 od 53
Joomla templates by a4joomla