Банер
Банер
Мање папира за трудничко боловање и боловање преко 30 дана
Вести
уторак, 04 децембар 2012 21:12

Извор: РТС

Кампања РТС-а и Национална алијанса за локални економски развој под називом "Питајте када" постигла је још један значајан резултат. После укидања 138 парафискалних намета које је омогућило значајне уштеде и привреди и грађанима, сада је поједностављена процедура за остваривања надокнаде током дужег боловања.

Опширније...
 
Индикатори за препознавање сумњивих трансакција за банке
Вести
уторак, 27 новембар 2012 11:00

Извор: Управа за спречавање прања новца

Управа за спречавање прања новца је израдила листе индикатора за препознавање сумњивих трансакција у вези са финансирањем тероризма, као и показатеље (индикаторе) за препознавање основа сумње да се ради о прању новца или финансирању тероризма (у даљем тексту: индикатори), за банкаре, обвезнике из Закона о спречавању прања новца и финансирању тероризма.

Опширније...
 
Седам митова о светској економској кризи
Вести
понедељак, 19 новембар 2012 14:32

преносимо: пише Јован Б. ДушанићНСПМ / Васељенска ТВ

Од октобра 2000. године написао сам безброј текстова о погрешној економској политици која се води у Србији, те њеним главним реализаторима. Млађан Динкић је у актуелној влади постављен на чело новог мега министарства финансија и привреде, а са коалиционим партнерима је, како сам каже, постигао договор да има апсолутно одрешене руке да би систем довео у ред.[1] Пошто је потпуно јасно шта очекује српску привреду и њене грађане и у наредном периоду (све док М. Динкић буде имао одрешене руке) мени преостаје да пишем о неким другим темама. Поготово, када комплетна нова владајућа коалиција (влада промена), као и њени претходници, непоколебљиво истрајава на ЕУропском путу.

Опширније...
 
Обавештење за кандидате који полажу стручни испит за лиценцу за овлашћена лица за спречавање прања новца, 19. и 20. новембра 2012. године у Београду
Вести
среда, 14 новембар 2012 09:30

Извор: Управа за спречавање прања новца

Управа за спречавање прања новца обавештава кандидате који су извршили пријаву за полагање стручног испита за лиценце, у складу са Законом о спречавању прања новца и финансирања тероризма, да ће се испити одржати по следећем распреду у простору Привредне коморе Београд, Кнеза Милоша 12 у сали на шестом спрату.

Опширније...
 
За иновативне пројекте 1,9 мил. €
Вести
среда, 14 новембар 2012 13:50

Извор: Бета / Б92

Београд -- Фонд за инвестициону делатност доделио је 1,9 милиона евра за иновативне пројекте које спроводи 14 компанија у Србији.

Та средства додељена су у оквиру Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација који су део Пројекта подршке иновацијама у Србији, финансираног кроз претприступне фондове Европске уније (ИПА) и у сарадњи са Светском банком.

Опширније...
 
Предузетница у Хрватској одбила награду, није хтела да плати
Вести
среда, 14 новембар 2012 09:23

Извор: Тањуг / Б92

Загреб -- Предузетница из Задра Хана Медин одбила је да прими престижну награду Хрватског удружења менаџера и подузетника ЦРОМА-е.

Хана Медин је одбила награду јер су сви награђени менаџери, како би примили награду, морали удружењу авансно да уплате 35.000 куна (4.648 евра).

Опширније...
 
Државни празник - Дан примирја у првом светском рату празнује се 12. новембра, а рок за подношење пореских пријава помера се са 10. на 13. новембар 2012. године
Вести
недеља, 04 новембар 2012 20:55

Извор: Привредни саветник

Према одредбама члана 1а Закона о државним и другим празницима у Републици Србији државни празник - Дан примирја у Првом светком рату празнује се 11. новембра.

Чланом 3а Закона, прописано је да уколико један од датума када се празнују државни празници Републике Србије падне у недељу, не ради се првог наредног радног дана. Према томе 12. новембар 2012. године је нерадни дан. Први радни дан је уторак 13. новембар 2012. године.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла