Baner
Baner
Indikatori za prepoznavanje sumnjivih transakcija za banke
Vesti
utorak, 27 novembar 2012 11:00

Izvor: Uprava za sprečavanje pranja novca

Uprava za sprečavanje pranja novca je izradila liste indikatora za prepoznavanje sumnjivih transakcija u vezi sa finansiranjem terorizma, kao i pokazatelje (indikatore) za prepoznavanje osnova sumnje da se radi o pranju novca ili finansiranju terorizma (u daljem tekstu: indikatori), za bankare, obveznike iz Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma.

Opširnije...
 
Sedam mitova o svetskoj ekonomskoj krizi
Vesti
ponedeljak, 19 novembar 2012 14:32

prenosimo: piše Jovan B. DušanićNSPM / Vaseljenska TV

Od oktobra 2000. godine napisao sam bezbroj tekstova o pogrešnoj ekonomskoj politici koja se vodi u Srbiji, te njenim glavnim realizatorima. Mlađan Dinkić je u aktuelnoj vladi postavljen na čelo novog mega ministarstva finansija i privrede, a sa koalicionim partnerima je, kako sam kaže, postigao dogovor da ima apsolutno odrešene ruke da bi sistem doveo u red.[1] Pošto je potpuno jasno šta očekuje srpsku privredu i njene građane i u narednom periodu (sve dok M. Dinkić bude imao odrešene ruke) meni preostaje da pišem o nekim drugim temama. Pogotovo, kada kompletna nova vladajuća koalicija (vlada promena), kao i njeni prethodnici, nepokolebljivo istrajava na EUropskom putu.

Opširnije...
 
Obaveštenje za kandidate koji polažu stručni ispit za licencu za ovlašćena lica za sprečavanje pranja novca, 19. i 20. novembra 2012. godine u Beogradu
Vesti
sreda, 14 novembar 2012 09:30

Izvor: Uprava za sprečavanje pranja novca

Uprava za sprečavanje pranja novca obaveštava kandidate koji su izvršili prijavu za polaganje stručnog ispita za licence, u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, da će se ispiti održati po sledećem raspredu u prostoru Privredne komore Beograd, Kneza Miloša 12 u sali na šestom spratu.

Opširnije...
 
Za inovativne projekte 1,9 mil. €
Vesti
sreda, 14 novembar 2012 13:50

Izvor: Beta / B92

Beograd -- Fond za investicionu delatnost dodelio je 1,9 miliona evra za inovativne projekte koje sprovodi 14 kompanija u Srbiji.

Ta sredstva dodeljena su u okviru Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija koji su deo Projekta podrške inovacijama u Srbiji, finansiranog kroz pretpristupne fondove Evropske unije (IPA) i u saradnji sa Svetskom bankom.

Opširnije...
 
Preduzetnica u Hrvatskoj odbila nagradu, nije htela da plati
Vesti
sreda, 14 novembar 2012 09:23

Izvor: Tanjug / B92

Zagreb -- Preduzetnica iz Zadra Hana Medin odbila je da primi prestižnu nagradu Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA-e.

Hana Medin je odbila nagradu jer su svi nagrađeni menadžeri, kako bi primili nagradu, morali udruženju avansno da uplate 35.000 kuna (4.648 evra).

Opširnije...
 
Državni praznik - Dan primirja u prvom svetskom ratu praznuje se 12. novembra, a rok za podnošenje poreskih prijava pomera se sa 10. na 13. novembar 2012. godine
Vesti
nedelja, 04 novembar 2012 20:55

Izvor: Privredni savetnik

Prema odredbama člana 1a Zakona o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji državni praznik - Dan primirja u Prvom svetkom ratu praznuje se 11. novembra.

Članom 3a Zakona, propisano je da ukoliko jedan od datuma kada se praznuju državni praznici Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Prema tome 12. novembar 2012. godine je neradni dan. Prvi radni dan je utorak 13. novembar 2012. godine.

Opširnije...
 
Folksbanka postaje Sberbanka
Vesti
petak, 09 novembar 2012 09:27

Izvor: Beta / B92

Moskva -- Austrijska Folksbank internacional AG ubuduće će poslovati pod imenom Sberbank jurop AG (Europe), saopštila je danas moskovska Sberbanka.

Folksbanku je u februaru ove godine za 505 miliona evra kupila ruska Sberbanka.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 53
Joomla templates by a4joomla