Банер
Банер
До пролећа закони о занатству и задругама
Вести
петак, 09 новембар 2012 09:17

Извор: Министарство финансија и привреде

Предлози Закона о занатству и Закона о задругама биће уобличени до пролећа наредне године након чега ће бити предати влади и скупштини на усвајање, најавио је данас министар финансија и привреде Млађан Динкић након састанка са представницима Удружења предузетнка Србије.

Он је у Палати Србија рекао да се на овим законским предлозима већ одавно ради са представницима предузетника и занатлија.

Опширније...
 
Порески третман прихода који физичко лице оствари издавањем рекламног простора на интернет сајту страном правном лицу
Министарство финансија - порез на доходак грађана

Министарство финансија дало је мишљење у вези са опорезивањем прихода по основу издавања рекламног простора на сајту страном правном лицу (на пример популаран програм Гоогле АдСенсе). У наставку преносимо ово службено мишљење.

Опширније...
 
Захтев за паушално опорезивање у 2013. години
Е-Издаваштво - Коментари прописа
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
уторак, 30 октобар 2012 00:00

Подсећамо посетиоце да је рок за подношење захтева за паушално опорезивање 30. новембар 2012. године, а у складу са чланом 42. Закона о порезу на доходак грађана

Опширније...
 
Обвезници предају Пореској управи пет милиона образаца годишње
Вести
понедељак, 29 октобар 2012 21:07

Извор: Министарство финансија и привреде

„Од следеће године крећемо са радикалном реформом Пореске управе ка моделу који ће омогућити привредницима да се баве својим послом, а да порески референти, уместо да се баве гомилом папира, буду посвећенији контроли. Тренутно, порески обвезници предају Пореској управи пет милиона образаца годишње, а наш циљ је увођење електронских пореских пријава“, изјавио је данас у Новом Саду министар финансија и привреде Млађан Динкић где је са рачуновођама из Новог Сада о разговарао о проблемима у раду Пореске управе.

Опширније...
 
Рубља у Србији: Закивак и ослонац на валутној поледици
Вести
понедељак, 29 октобар 2012 09:45

Преносимо - пише: Часлав Кузмановић
Извор: Фонд стратешке културме / Васељенска ТВ

Руска рубља 22. октобра је уведена на листу валута које се купују и продају на девизном тржишту.

„Усвајањем Одлуке о врстама девиза и ефективног страног новца које се купују и продају на девизном тржишту на данашњој седници Извршног одбора Народне банке Србије, руска рубља ће се наћи на листи девиза и ефективног страног новца којима банке могу да тргују, као и на листи ефективног страног новца које овлашћени мењачи могу да купују и продају.”

Ако изузмемо симболички и психолошки ефекат овог преокрета, мора се нагласити да би он могао имати, пре свега, стварну важност за судбину Републике Србије.

Опширније...
 
Коначан Нацрт закона о порезу на добит правних лица - Порез на добит 15%
Вести
четвртак, 25 октобар 2012 21:07

Извор: Министарство финансија и привреде

Коначан Нацрт закона о порезу на добит правних лица објављен је на сајту Министарства финансија и привреде http://www.mfp.gov.rs/pages/article.php?id=8484. Јавна расправа завршена је 19. октобра и у њој је учествовала стручна и пословна јавност, чије су бројне сугестије уважене и уврштене у коначан текст.

Измене закона доносе значајне новине које, уз друге усвојене мере фискалне консолидације, треба да обезбеде стабилне приходе републичког буџета и смањење буџетског дефицита. Нови закон, између осталог, уводи опорезивање услуга (по одбитку) по стопи од 25 одсто, које правна лица из Србије плаћају фирмама које су регистроване у тзв. „пореским рајевима“. Циљ законодавца је да се спречи одлив неопорезивих прихода.

Опширније...
 
Нацрт закона о роковима измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама
Вести
четвртак, 25 октобар 2012 20:54

Извор: Министарство финансија и привреде

Министарство финансија и привреде припремило је Нацрт закона о роковима измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама , којим ће се уредити рокови измирења обавеза у комерцијалним (уговореним) трансакцијама и увести редовност у плаћању.

Главна идеја је да се, са циљем повећања ликвидности српске привреде, пре свега малих и средњих предузећа, скрате рокови плаћања између јавног сектора и привредних субјеката, као и између самих привредних субјеката, успостави редовност у плаћању новчаних обавеза и тиме спречи неблаговремено измирење обавеза. Тиме ће се избећи досадашња пракса, где мала и средња предузећа кредитирају велику привреду и сами западају у неликвидност, а успоставља се сигурност у њиховом пословању јер ће у разумном року моћи да наплате своја потраживања. Одредбе овог закона примењују се на уговорне односе у комерцијалним трансакцијама, након 31. марта 2013. године.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла