Baner
Baner
Polaganje stručnog ispita za sprečavanje pranja novca u Beogradu 19. i 22. novembra 2012. godine
Vesti
sreda, 24 oktobar 2012 13:40

Izvor: Uprava za sprečavanje pranja novca

Stručni ispit za brokersko-dilerska društva, društva za osiguranje, društva za posredovanje u osiguranju, društva za zastupanje u osiguranju i zastupnike u osiguranju koji imaju dozvolu za obavljanje poslova životnog osiguranja, banke, pravna lica i preduzetnike koji se bave pružanjem računovodstvenih usluga, društva za reviziju, davaoce finansijskog lizinga, pravna lica koja se bave faktoringom i forfetingom i ovlašćene menjače će se održati u Beogradu 19. i 22. novembra 2012. godine u prostoru Privredne komore Beograda u ulici Kneza Miloša 12. u sali na šestom spratu. Kandidati će biti pismenim putem obavešteni o datumu i tačnom vremenu polaganja stručnog ispita .

Opširnije...
 
Ažurnija unakrsna procena imovine i prihoda od 1. januara 2013. godine
Vesti
sreda, 24 oktobar 2012 10:22

Izvor: Politika

Beograd -- Sa spiska 500 najvećih dužnika objavljenog u januaru ove godine na račun Poreske uprave leglo svega 16,5 od 360 milijardi dinara duga, piše Politika.

Ta suma je, kako su potvrdili „Politici” u Poreskoj upravi, svega 4,5 odsto od njihovog ukupnog duga koji se procenjuje na oko 360 milijardi dinara.

Opširnije...
 
Srbija ostvarila napredak na listi Svetske banke i IFC-a (lista Doing business)
Vesti
sreda, 24 oktobar 2012 09:17

Izvor: Agencija za privredne registre

Svetska banka i Međunarodna finansijska korporacijia (IFC) danas su objavile "Izveštaj o poslovanju 2013". Na globalnoj listi koja meri lakoću poslovanja u 185 zemalja sveta, Srbija je ostvarila skok sa prošlogodišnjeg 95. na 86. mesto, našavši se među deset ekonomija koje su sprovele najveći broj reformi. Pozicija Srbije unapređena je za 9 mesta zahvaljujući pomaku u tri oblasti: osnivanje preduzeća, sprovođenje ugovora i rešavanje pitanja nesolventnosti.

Opširnije...
 
Predlog novog Zakon o računovodstvu – nova kategorija „mikro pravna lica“
E-Izdavaštvo - Autorski članci
Napisao Ljubiša Lazarević   
ponedeljak, 22 oktobar 2012 14:20

Na sajtu Ministarstva finansija i privrede objavljen je predlog novog Zakona o računovodstvu sa obrazloženjem.

Postojeći Zakon o računovodstvu i reviziji biće razdvojen na dva posebna zakona tako da materija korporativnog računovodstva bude normativno regulisana posebnim Zakonom o računovodstvu.

Predlogom novog Zakona o računovodstvu uvodi se nova (posebna) kategorija pravnog lica – mikro pravno lice.

Opširnije...
 
Duži rok spasava firme?
Vesti
ponedeljak, 22 oktobar 2012 10:07

Izvor: Večernje novosti

Naglo uvođenje rokova plaćanja na 60 dana moglo bi da ugrozi mnoga preduzeća. Ugrožen opstanak 30.000 preduzeća i 150.000 radnika.

Prinudno kreditiranje, višemesečno čekanje na naplatu, već godinama muči srpska preduzeća. Vlada sprema zakon koji bi ograničio rokove plaćanje na 60 dana, ali privrednici upozoravaju da bi njegova primena mogla hiljade radnika da ostavi bez posla.

Opširnije...
 
Povoljniji krediti i pomoć ženama preduzetnicama
Vesti
ponedeljak, 22 oktobar 2012 09:37

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Posebna savetnica u Ministarstvu finansija i privrede Dragijana Radonjić-Petrović najavila je danas podršku ženskom preduzetništvu, kroz povoljnije kredite Fonda za razvoj, ali i nefinansijske mere, poput obuka, pomoći u izradi biznis planova, govoreći o rezultatima studije o preduzetništvu žena u Srbiji.

Opširnije...
 
Besplatan seminar za računovođe
Vesti
ponedeljak, 22 oktobar 2012 09:11

Izvor: Uprava za sprečavanje pranja novca

Uprava za sprečavanje pranja novca, uz podršku MOLI projekta u Srbiji, organizuje seminar o primeni propisa o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma od strane računovođa.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 10 od 53
Joomla templates by a4joomla