Baner
Baner
Poreska uprava - Obaveštenje menjačima
Vesti
petak, 19 oktobar 2012 13:32

Izvor: Poreska uprava

Poreska uprava je u vezi sa preuzimanjem nadležnosti Deviznog inspektorata izdala Obaveštenje menjačima koje ovde prenosimo:

Opširnije...
 
Izmene Zakona o deviznom poslovanju
Vesti
petak, 19 oktobar 2012 08:52

Izvor: Tanjug / B92

Beograd -- Novi zakon o deviznom poslovanju, koji će značajno pospešiti elektronsku trgovinu preko Interneta, biće usvojen krajem novembra.

Kako je najavio državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić, zakonski nacrt u javnoj raspravi i tokom novembra biće upućen u skupštinsku proceduru, posle koje ubrzo sledi usvajanje i stupanje na snagu.

Opširnije...
 
Fond za razvoj nudi refinansiranje zajmova - Krediti za žensko preduzetništvo
Vesti
četvrtak, 18 oktobar 2012 19:51

Izvor: Večernje novosti

Fond za razvoj kreće u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka. Planiraju plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto.

Uskoro bi, bar prema najavama Fonda za razvoj, ova institucija mogla da krene u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka. Da će ovaj program za preduzeća biti posebno atraktivan govori podatak da Fond za razvoj u narednoj godini planira plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto. Trenutno je, kako podseća direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović, kamata na zajam ove institucije maksimalnih 4,5 odsto.

Opširnije...
 
Porez na transfere u poreske rajeve
Vesti
utorak, 16 oktobar 2012 14:04

Izvor: Beta / B92

Minstar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da će uvesti oporezivanje transakcija u takozvane "poreske rajeve".

Dinkić je na predstavljanju Bele knjiga Saveta stranih investitora (FIC) Srbije precizirao da će biti uveden porez po odbitku za transfere u poreske rajeve i da će ta poreska stopa najverovatnih iznositi 30 odsto.

U okviru poreske reforme, dodao je on, biće uvedeno i oporezivanje nekorišćenog poljoprivrednog i gradskog zemljišta.

Srbija gubi ogromne prihode zbog velikih površina neobradjivanog zemljišta, istakao je Dinkić i dodao da će oni koji poseduju poljoprivredno zemljište, a ne obradjuju ga ili ga ne rentiraju - morati da plate porez.

Opširnije...
 
Najavljena reforma paušalnog oporezivanja
Vesti
utorak, 16 oktobar 2012 13:29

Izvor: Tanjug / B92

Beograd -- Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je izmene više zakonskih propisa među kojima i zakon o akcizama, reformu paušalnog oporezivanja, poreza na imovinu.

Dinkić je rekao da će u narednoj godini biti urađen nov zakon o akcizama koji će predvideti petogodišnji tempo akciza kako bi duvanska industrija imala jasan plan poslovanja.

On je dodao da je u planu i reforma paušalnog oporezivanja kako bi se plaćao porez na imovinu, paušalni porez i porez i doprinos na plate, a ne kao do sada mnoštvo raznih poreza.

Opširnije...
 
Prestao sa radom Devizni inspektorat - Prestala obaveza vođenja kontrolnika u spoljnotrgovinskom poslovanju
Vesti
ponedeljak, 15 oktobar 2012 19:57

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Povodom prestanka rada Deviznog inspektorata Ministarstvo finansija i privrede izdalo je važno saopštenje, koje prenosimo u nastavku.

Zakonom o izmenama i dopunama zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji („Službeni glasnik RS“, broj 93/2012), koji stupa na snagu dana 6. oktobra 2012. godine, propisano je da danom stupanja na snagu ovog zakona prestaje sa radom Devizni inspektorat obrazovan Zakonom o deviznom poslovanju („Službeni glasnik RS“, br. 62/06 i 31/11).

Opširnije...
 
Isplaćeno više penzija nego plata
Vesti
ponedeljak, 15 oktobar 2012 20:22

Izvor: Press / B92

Beograd -- Statistika potvrđuje da u Srbiji ima više zaposlenih nego penzionera, ali je u ove godine život demantovao statistiku, jer je isplaćeno više penzija nego plata.

Do ovakvog čudnog zapleta došlo je zato što ogroman broj radnika ne dobija redovno platu, pa su na 1,68 miliona isplaćenih penzijskih čekova bile svega 1,63 zarade, piše Pres.

Stručnjaci kažu da ovakvi podaci ne treba da nas iznenađuju, jer je zbog krize sve više preduzeća koja ne mogu redovno da isplaćuju zaposlene.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Strana 11 od 53
Joomla templates by a4joomla