Банер
Банер
Банер
Усвојени Правилник о почетку рада и Општи услови регистрације ".срб" домена
Вести
петак, 03 јун 2011 08:33

Вест преузета са званичног сајта РНИДС-а и делом допуњена.

У Дому интернет домена Србије, 28. маја, одржана је редовна седница Скупштине РНИДС-а, којој је присуствовало 37 чланова и више од 20 гостију и представника медија.

На Скупштини је усвојен Статут Фондације "Регистар националног интернет домена Србије", усклађен са Законом о задужбинама и фондацијама који је у примени од 1. марта 2011. По новом статуту, РНИДС остаје исто правно лице, али се уводи нови управљачки орган Конференција суоснивача, који преузима највећи део надлежности досадашње Скупштине РНИДС-а, док део надлежности прелази на Управни одбор. Новина је и да исто лице не може да буде члан Управног одбора и овлашћени представник члана Конференције суоснивача.

Скупштина је усвојила и Правилник о почетку рада „.срб“ регистра и Опште услове о регистрацији „.срб“ домена. Овиме су створени услови да почне процес софтверских и процедуралних припрема за регистрацију новог националног ћирилићког домена Србије.

Према подацима са званичног сајта РНИДС-а до сада (3. јун у 09:30 часова) су регистрована 2 „.срб“ домена.

Више о регистрацији „.срб“ домена можете прочитати у посебном тексту на званичном РНИДС сајту.

На редовној седници Скупштине РНИДС-а, усвојени су и Извештај о раду директора за 2010, Извештај о раду Управног одбора за период од маја 2010. до маја 2011. и Извештај председника Скупштине о активностима Скупштине у протекле две године.

Ово је први пут да РНИДС одржава седницу своје Скупштине у сопственом пословном простору - Дому интернет домена Србије.

 
Јоомла templateс бy а4јоомла