Baner
Baner
Usvojeni Pravilnik o početku rada i Opšti uslovi registracije ".срб" domena
Vesti
petak, 03 jun 2011 08:33

Vest preuzeta sa zvaničnog sajta RNIDS-a i delom dopunjena.

U Domu internet domena Srbije, 28. maja, održana je redovna sednica Skupštine RNIDS-a, kojoj je prisustvovalo 37 članova i više od 20 gostiju i predstavnika medija.

Na Skupštini je usvojen Statut Fondacije "Registar nacionalnog internet domena Srbije", usklađen sa Zakonom o zadužbinama i fondacijama koji je u primeni od 1. marta 2011. Po novom statutu, RNIDS ostaje isto pravno lice, ali se uvodi novi upravljački organ Konferencija suosnivača, koji preuzima najveći deo nadležnosti dosadašnje Skupštine RNIDS-a, dok deo nadležnosti prelazi na Upravni odbor. Novina je i da isto lice ne može da bude član Upravnog odbora i ovlašćeni predstavnik člana Konferencije suosnivača.

Skupština je usvojila i Pravilnik o početku rada „.срб“ registra i Opšte uslove o registraciji „.срб“ domena. Ovime su stvoreni uslovi da počne proces softverskih i proceduralnih priprema za registraciju novog nacionalnog ćirilićkog domena Srbije.

Prema podacima sa zvaničnog sajta RNIDS-a do sada (3. jun u 09:30 časova) su registrovana 2 „.срб“ domena.

Više o registraciji „.срб“ domena možete pročitati u posebnom tekstu na zvaničnom RNIDS sajtu.

Na redovnoj sednici Skupštine RNIDS-a, usvojeni su i Izveštaj o radu direktora za 2010, Izveštaj o radu Upravnog odbora za period od maja 2010. do maja 2011. i Izveštaj predsednika Skupštine o aktivnostima Skupštine u protekle dve godine.

Ovo je prvi put da RNIDS održava sednicu svoje Skupštine u sopstvenom poslovnom prostoru - Domu internet domena Srbije.

 
Joomla templates by a4joomla