Baner
Baner
Pošta Srbije - usluga "Post Eksport" za mikro, mala i srednja preduzeća
Vesti
utorak, 07 jun 2011 18:34

Izvor vesti: Tanjug, Beograd, 05.06.2011.

Pošta Srbije bi tokom juna trebalo da počne sa pružanjem usluge ''Post eksport'' koja će podstaći izvozno orijentisanu privredu u Srbiji i mikro, malim i srednjim preduzećima olakšati pristup stranim tržištima, izjavio je danas direktor tog preduzeća Goran Ćirić.

U Srbiji je registrovano 330.000 mikro, malih i srednjih firmi kojima je za slanje nekog proizvoda u inostranstvo, do 6.000 evra vrednosti, potrebno sedam dokumenata, kazao je direktor Ćirić u intervjuu Tanjugu.

''Ideja je da se pojednostavljivanjem procedure, uz upotrebu savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija i digitalnog elektronskog potpisa, to svede na jedan elektronski dokument. Na svakom šalteru pošte proizvođač će moći da donese paket gde će mu biti pružena pomoć u popunjavanju carinske deklaracije, omogućena elektronska komunikacija sa Agencijom za privredne registre i Upravom carina, a potom će Pošta obezbediti transport do pošte carinjenja'', objasnio je Ćirić.

Prema rečima Gorana Ćirića potrebno je da Vlada Srbije donese uredbe i odluke koji će definisati pružanje ove usluge.

Prema Ćiriću, Pošta će za pružanje takve usluge biti spremna do 7. juna, kada se inače obeležava i 171. rođendan ovog uspešnog preduzeća.

 
Joomla templates by a4joomla