Baner
Baner
Upozorenje privrednicima povodom pojave lažnih inspektora i prodavaca podataka APR
Vesti

Izvor: Agencija za privredne registre - 25. novembar 2011

Agencija za privredne registre (APR) UPOZORAVA sve privredne subjekte i preduzetnike kojima ovih dana navodni predstavnici APR-a dostavljaju cd-ove i drugi štampani materijal sa bazama podataka o registrovanim kompanijama da je reč o licima koja se lažno predstavljaju i na prevaru naplaćuju usluge koje su komercijalne prirode, pa samim tim nisu obavezujuće za privredne subjekte.

Takođe, upozoravamo i na pojavu lažnih inspektorki APR- a koje na teritoriji Novog Sada obilaze preduzetničke radnje, vršeći navodnu kontrolu u ime ove agencije, za šta naplaćuju naknadu.

Agencija za privredne registre naglašava da privrednim subjektima dostavlja registrovane podatke iz svojih baza podataka isključivo na pismeni zahtev korisnika, preko posebne službe u Agenciji.

Takođe, obaveštavamo preduzeća i preduzetnike da APR NEMA svoju inspekciju koja vrši kontrolu na terenu, niti ima terenske službe koje dostavljaju bilo kakav štampani materijal sa podacima o registrovanim kompanijama.

Napomena www.mena.rs:

Podsećamo posetioce naših internet strana da osim javnih podataka koji su dostupni na internet stranama Agencije za privredne registre, i drugi državni organi, institucije i agencije javno objavljuju javne podatke, u skladu sa određenim propisima.

Mi smo pokušali da na jednom mestu napravimo što širi pregled javno i besplatno dostupnih podataka. Taj pregled i inetrnet veze (tzv. linkove) možete pogledati na našoj strani Provera i pretraga javnih registara. 
Joomla templates by a4joomla