Baner
Baner
Provera obaveza za lokalne poreze i takse u Beogradu putem interneta
Vesti
subota, 24 decembar 2011 20:30

Izvor: Tanjug / B92 biz

Beograd -- Poreski obveznici iz Beograda ubuduće mogu preko interneta da se informišu o stanju na svom poreskom računu.

To im je omogućeno klikom na link "Uprava javnih prihoda - Upit stanja", koji se nalazi na zvaničnom sajtu grada Beograda.

Beograđani koji žele da koriste ovu uslugu prvo moraju da podnesu zahtev za otvaranje korisničkog naloga poštom ili lično u bilo kom opštinskom odeljenju Uprave javnih prihoda, a najjednostavnije je da to urade putem interneta, navedeno je u saopštenju Uprave grada u petak.

Podnoseći zahtev na jedan od tri pomenuta načina, obveznik se registruje kao neko ko želi da koristi ovaj servis i potom treba da ode na bilo koje od 17 odeljenja Uprave javnih prihoda, gde će mu biti uručeni korisnički nalog i lozinka.

Iz Gradske uprave preporučuju svim obveznicima da, ukoliko su u mogućnosti, koriste internet za podnošenje zahteva za otvaranje korisničkog naloga, kako bi izbegli čekanje na šalterima.

Informacije koje se dobijaju na taj način su informacije o porezu na imovinu fizičkih lica i porezu na imovinu pravnih lica, o lokalnim komunalnim taksama i naknadi za korišćenje gradjevinskog zemljišta.

Preko pomenutog linka korisnik može koristiti usluge uvida u stanje na svojim poreskim računima.

Korisnički nalog i lozinku može da preuzme samo obveznik lično ili lice koje on ovlasti, s tim da za fizičko lice ovlašćenje mora biti overeno u sudu ili opštini, a za pravno lice ovlašćenje mora da pečatira i potpiše ovlašćeno lice firme.

Putem donjih veza koji vode ka Upravi javnih prihoda grada Beograda, možete preuzeti prijave za plaćanje lokalnih poreza i taksi.

 
Joomla templates by a4joomla