Банер
Банер
Владимир Преловац - Направио програм за блогере и за годину зарадио 100.000 €
Вести
среда, 08 фебруар 2012 11:59

Извор: 24сата.рс аутор: С. Кривокапић

Несвршени студент електротехнике Владимир Преловац (35) из Београда је пре две године покренуо бизнис на интернету и за годину дана зарадио 100.000 евра. Тада је лансирао програм за уређивање блогова,а постигао је оно што успе сваком стотом предузетнику - фирма "Преловац медиа" имала је зараду већ у првом месецу.

УСПЕХ - "Wорд Пресс” је најпопуларнија платформа за писање и уређивање блогова. За развој апликација на тој платформи уложио је 100.000 евра, а већ ове године очекује много бољу зараду од прошлогодишњих 200.000 евра. Преловац је пре само месец дана лансирао програм “Манаге WП” који служи за управљање интернет страницама и који досад већ користи више од 19.000 корисника за својих готово 100.000 wорд press страница. “Његови најчешћи клијенти су мале и средње фирме које управљају сајтовима за своје клијенте - било да је реч о блоговима професора или домаћица које деле рецепте.

Како Преловац прича, већ су склопили договор са неколико универзитета и посао се брзо шири.

- Интернет је још као Дивљи запад и сад свако граби парче земље за себе. За младе који не знају чиме да се баве, то је одлично тржиште и што је најбоље, свеједно је да ли живите у Њујорку или у неком српском селу. Најбоље је што у року од неколико месеци знате иде ли вам или не уместо да чекате годинама да се посао разради - каже Преловац. Фирма коју води Преловац запошљава 14 људи, од тога четворо у Америци.

Отвара канцеларију у Вирџинији

САД - Фирма Владимира Преловца највећи део својих апликација продаје у САД. Ускоро ће у Вирџинији отворити и канцеларију јер корисници више поверења имају у амерички него број који почиње са српским префиксом. Мучи се са стручним кадром, којег у Србији нема довољно.

Корисни линкови: 
Јоомла templateс бy а4јоомла