Baner
Baner
Vladimir Prelovac - Napravio program za blogere i za godinu zaradio 100.000 €
Vesti
sreda, 08 februar 2012 11:59

Izvor: 24sata.rs autor: S. Krivokapić

Nesvršeni student elektrotehnike Vladimir Prelovac (35) iz Beograda je pre dve godine pokrenuo biznis na internetu i za godinu dana zaradio 100.000 evra. Tada je lansirao program za uređivanje blogova,a postigao je ono što uspe svakom stotom preduzetniku - firma "Prelovac media" imala je zaradu već u prvom mesecu.

USPEH - "Word Press” je najpopularnija platforma za pisanje i uređivanje blogova. Za razvoj aplikacija na toj platformi uložio je 100.000 evra, a već ove godine očekuje mnogo bolju zaradu od prošlogodišnjih 200.000 evra. Prelovac je pre samo mesec dana lansirao program “Manage WP” koji služi za upravljanje internet stranicama i koji dosad već koristi više od 19.000 korisnika za svojih gotovo 100.000 word press stranica. “Njegovi najčešći klijenti su male i srednje firme koje upravljaju sajtovima za svoje klijente - bilo da je reč o blogovima profesora ili domaćica koje dele recepte.

Kako Prelovac priča, već su sklopili dogovor sa nekoliko univerziteta i posao se brzo širi.

- Internet je još kao Divlji zapad i sad svako grabi parče zemlje za sebe. Za mlade koji ne znaju čime da se bave, to je odlično tržište i što je najbolje, svejedno je da li živite u Njujorku ili u nekom srpskom selu. Najbolje je što u roku od nekoliko meseci znate ide li vam ili ne umesto da čekate godinama da se posao razradi - kaže Prelovac. Firma koju vodi Prelovac zapošljava 14 ljudi, od toga četvoro u Americi.

Otvara kancelariju u Virdžiniji

SAD - Firma Vladimira Prelovca najveći deo svojih aplikacija prodaje u SAD. Uskoro će u Virdžiniji otvoriti i kancelariju jer korisnici više poverenja imaju u američki nego broj koji počinje sa srpskim prefiksom. Muči se sa stručnim kadrom, kojeg u Srbiji nema dovoljno.

Korisni linkovi: 
Joomla templates by a4joomla