Baner
Baner
Novi izgled i način pretrage u registrima koje vodi Agencija za privredne registre
Vesti
sreda, 08 februar 2012 13:09

Izvor: Agencija za privredne registre

Na osnovu obaveza proisteklih iz Zakona o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", br. 36/2011, 99/2011) i Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre („Službeni glasnik RS“ br. 099/2011, od 27.12.2011), APR je izvršila više promena u bazi podataka, što je prouzrokovalo značajne promene kod pretraga podataka, dostupnih na internet stranicama APR-a.

Do ovih promena došlo je usled bitne promene strukture baze podataka o privrednim društvima i preduzetnicima, kao i drugim pravnim licima, izvršene 1.2.2012. godine. Istovremeno, izvršena je i migracija svih postojećih podataka u novu strukturu, kao i usklađivanje poslovnih imena privrednih subjekata prema Zakonu o privrednim društvima, koje je Agencija izvršila po službenoj dužnosti.

U skladu sa navedenim, izvršen je i redizajn pretrage podataka o privrednim društvima, preduzetnicima i drugim pravnim licima, a proširen je i obim podataka koji će ubuduće biti objavljivani na internet stranici Agencije.

Napomene:

  • Ova pretraga obuhvata subjekte upisane u : Registar privrednih subjekata (privredna društva, preduzetnici, predstavništva i ogranci stranih privrednih društava, javna preduzeća, zadruge, zadružni savezi) i Registar udruženja, društava i saveza u oblasti sporta.
  • Pretraga se vrši izborom registra i unosom matičnog broja subjekta, ili naziva ili dela naziva subjekta pretrage (najmanje 3 karaktera)
  • Pretragu preduzetnika možete izvršiti po imenu i prezimenu preduzetnika koji su deo poslovnog imena

Na novu stranu za pretragu možete stići i putem ove internet veze (linka) ili putem naše strane Provera i pretraga javnih registara. 
Joomla templates by a4joomla