Baner
Baner
Informacije o poreskom stanju stižu putem email-a
Vesti
četvrtak, 15 mart 2012 16:25

Izvor: Beta / B92

Beograd -- Poreska uprava Srbije omogućila je od danas svim građanima i firmama da odmah dobiju informacije o svojim dugovanjima za porez preko Kontakt centra te uprave.

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević je objasnio da pozivom na broj 0700-700-007 predstavnici preduzeća daju podatke o poreskom identifikacionom broju (PIB), matičnom broju preduzeća, sedištu, adresi kao i svoje lične podatke i u roku od svega nekoliko sekundi na svoju mejl adresu dobijaju traženi upit.

"Građani i firme sada mogu na jednostavan način trenutno da dobiju uvid u stanje svog poreskog duga ili pretplate, dok su ranije morali dugo da čekaju na informacije", kazao je on.

Prilikom prijavljivanja za pružanje pojedinačnih informacija o stanju na poreskim pračunima preko Kontakt centra potrebno je prijaviti i telefone preko kojih će se komuicirati sa Poreskom upravom, dodao je Vidojević.

Dragutinović je precizirao da će se izveštaj o stanju poreskog računa slati poreskom obvezniku na zvaničnu adresu elektronske pošte koju je naveo u prijavi za korišćenje usluge, a radiće se na tome da servis bude dostupan i preko portala E-uprave.

Direktor sektora za razvoj i računarsku podršku u Poreskoj upravi Dejan Vidojević kazao je da se obrazac za prijavu korišćenja nove usluge nalazi na sajtu Poreske uprave.

Građani neće moći da dobiju jedino stanje poreza na imovinu, pošto je on u nadležnosti lokalnih samouprava, kazao je Vidojević.

Podsećamo čitaoce da je Uprava javnih prihoda Beograd omogućila proveru stanja duga po osnovu lokalnih taksi i poreza putem interneta.

On je kazao da je Poreska uprava morala da objedini podatke iz tri informaciona sistema i 15 baza podataka da bi omogućila korišćenje nove usluge.

On je najavio i da će od aprila biti uvedeno potpuno elektronsko slanje prijava za porez na dodatu vrednost (PDV) u Srbiji. 
Joomla templates by a4joomla