Baner
Baner
APR - Informacija o obradi finansijskih izveštaja za 2011. godinu
Vesti
petak, 23 mart 2012 18:10

Izvor: Agencija za privredne registre

U Agenciji za privredne registre (APR) primljeno je oko 150.000 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2011. godinu, koje su obveznici dostavili u skladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji. Od toga, evidentiran je prijem preko 132.000 finansijskih izveštaja, a preko 100.000 tih izveštaja je u postupku obrade i registracije.

Po okončanju postupka registracije svakog redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2011. godinu obveznicima će biti dostavljena potvrda o registraciji tih izveštaja, a obveznicima koji su dostavili finansijske izveštaje u kojima su u postupku formalne, računske i logičke kontrole utvrđeni nedostaci biće dostavljeno obaveštenje o nedostacima koje je potrebno otkloniti. Agencija danas počinje dostavljanje potvrda o registraciji finansijskih izveštaja za 2011. godinu, kao i obaveštenja o nedostacima u tim izveštajima.

Podsećamo da je Agencija, kao i prethodnih godina, obezbedila potpunu transparentnost postupka obrade i registracije finansijskih izveštaja, za svaki izveštaj posebno, na svojoj internet strani (www.apr.gov.rs) u odeljku Finansijski izveštaji i bonitet – link Pretraga finansijskih izveštaja za 2011, gde upitom po matičnom broju obveznici mogu pratiti tok prijema, obrade i registracije dostavljenih izveštaja.

Po završetku preliminarne obrade redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2011. godinu podaci iz tih izveštaja biće dostupni svim zainteresovnim korisnicima u okviru usluga koje se pružaju iz Registra finansijskih izveštaja i boniteta. Do tada, izveštaji o bonitetu, skoring, kao i sve druge usluge sadržaće podatke iz finansijskih izveštaja zaključno sa 2010. godinom. Napominjemo, da Agencija u toku postupka obrade finansijskih izveštaja za 2011. godinu, na zahtev obveznika, neće izdavati posebne potvrde vezano za status svakog pojedinačnog finansijskog izveštaja. 
Joomla templates by a4joomla