Baner
Baner
Elektronski servis poreske uprave dostupan svim PDV poreskim obveznicima
Vesti
utorak, 03 april 2012 08:42

Izvor: Poreska uprava

Od 01. aprila 2012. godine, svim PDV poreskim obveznicima, omogućeno je elektronsko podnošenje PDV prijava preko Internet portala Poreske uprave Republike Srbije (https://eporezi.poreskauprava.gov.rs/). Ovim je uspešno završena pilot faza, u kojoj je elektronsko podnošenje PDV prijava bilo omogućeno samo određenoj grupi poreskih obveznika.

Poreska uprava Republike Srbije je, u maju 2011. godine, svim PDV obveznicima poštom poslala obrazac prijave za e-poslovanje sa uputstvom na poleđini. Posle toga je počeo postupak registracije za elektronsko poslovanje i do sada je registrovano približno 25.000 PDV poreskih obveznika. Postupak registracije poreskih obveznika za elektronsko poslovanje je i dalje otvoren, a treba naglasiti da je registracija kao i elektronsko poslovanje mogućnost ali ne i obaveza poreskih obveznika.

Za pristup elektronskom servisu posredstvom Internet portala Poreske uprave, potreban je kvalifikovani elektronski sertifikat, a sam proces podnošenja PDV prijave biva praćen odgovarajućim porukama servisa na sistemu. Posle pristupa elektronskom servisu, poreski obveznici mogu pogledati detaljno korisničko uputstvo, obaveštenje o evidencionom broju podnete poreske prijave, kao i status prijave.

Očekujemo da će Poreska uprava, na bazi svog strateškog cilja ostvarenja elektronske komunikacije i omogućavanja elektronskih usluga svim poreskim obveznicima, u narednom periodu razviti servise za potpuno elektronsko poslovanje.

Sve potrebne informacije vezane za elektronsko poslovanje poreski obveznici mogu naći:

na Internet stranici Poreske uprave Republike Srbije:
http://www.poreskauprava.gov.rs/

pozivom Kontakt centra Poreske uprave na broj telefona:
0700 700 007

ili ako pozivate sa mobilnog telefona na broj:
011 33 10 111. 
Joomla templates by a4joomla