Банер
Банер
Електронски сервис пореске управе доступан свим ПДВ пореским обвезницима
Вести
уторак, 03 април 2012 08:42

Извор: Пореска управа

Од 01. априла 2012. године, свим ПДВ пореским обвезницима, омогућено је електронско подношење ПДВ пријава преко Интернет портала Пореске управе Републике Србије (https://eporezi.poreskauprava.gov.rs/). Овим је успешно завршена пилот фаза, у којој је електронско подношење ПДВ пријава било омогућено само одређеној групи пореских обвезника.

Пореска управа Републике Србије је, у мају 2011. године, свим ПДВ обвезницима поштом послала образац пријаве за е-пословање са упутством на полеђини. После тога је почео поступак регистрације за електронско пословање и до сада је регистровано приближно 25.000 ПДВ пореских обвезника. Поступак регистрације пореских обвезника за електронско пословање је и даље отворен, а треба нагласити да је регистрација као и електронско пословање могућност али не и обавеза пореских обвезника.

За приступ електронском сервису посредством Интернет портала Пореске управе, потребан је квалификовани електронски сертификат, а сам процес подношења ПДВ пријаве бива праћен одговарајућим порукама сервиса на систему. После приступа електронском сервису, порески обвезници могу погледати детаљно корисничко упутство, обавештење о евиденционом броју поднете пореске пријаве, као и статус пријаве.

Очекујемо да ће Пореска управа, на бази свог стратешког циља остварења електронске комуникације и омогућавања електронских услуга свим пореским обвезницима, у наредном периоду развити сервисе за потпуно електронско пословање.

Све потребне информације везане за електронско пословање порески обвезници могу наћи:

на Интернет страници Пореске управе Републике Србије:
http://www.poreskauprava.gov.rs/

позивом Контакт центра Пореске управе на број телефона:
0700 700 007

или ако позивате са мобилног телефона на број:
011 33 10 111. 
Јоомла templateс бy а4јоомла