Baner
Baner
Pošta Srbije otpočinje izdavanje vremenskog žiga
Vesti
ponedeljak, 09 april 2012 08:31

Izvor: RTS

Preduzeće "Pošta Srbije" od danas počinje da izdaje vremenski žig, što je uslov da se sa papirnog pređe na elektronsko poslovanje.

"Pošta Srbije" će od danas ponuditi uslugu izdavanja vremenskog žiga koji garantuje autentičnost i pravnu važnost elektronskog dokumenta.

Vremenski žig u kombinaciji sa elektronskim potpisom i odgovarajućim korisničkim aplikacijama potreban je i dovoljan uslov da se u skladu sa važećim pravnim okvirima pređe sa papirnog na elektronsko poslovanje.

"Pošta Srbije" je početkom marta registrovana za izdavanje vremenskih žigova koji imaju višestruku namenu u prometu elektronskih dokumenata.

Osim što potvrđuje tačno vreme potpisivanja elektronskog dokumenta i njegovo postojanje pre vremenskog žigosanja, vremenski žig omogućava verifikaciju e-potpisa i posle isteka ili opoziva elektronskog sertifikata potpisnika.

Najznačajniju primenu vremensko žigosanje će imati u domenu arhiviranja elektronske dokumentacije, jer garantuje autentičnost elektronskog dokumenta bez obzira na status elektronskog sertifikata potpisnika. 
Joomla templates by a4joomla