Baner
Baner
Objavljeni podaci iz finansijskih izveštaja za 2011. godinu
Vesti
utorak, 08 maj 2012 13:32

Izvor: Agencija za privredne registre

Agencija za privredne registre od danas objavljuje podatke iz registrovanih redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2011. godinu za privredna društva, preduzetnike i druga pravna lica, u skladu s propisima, u delu Finansijski izveštaji i bonitet, Objavljivanje finansijskih izveštaja.

Podaci iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2011. godinu, kao i usluge boniteta u kojima su uključeni podaci iz tih izveštaja – podaci i izveštaji o bonitetu biće dostupni svim zainteresovanim korisnicima počev od petka, 11. maja 2012. godine.

Za pravna lica i preduzetnike za koje nije izvršena registracija redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2011. godinu usluge će se pružati bez podataka za tu godinu sve dok obveznik ne otkloni nedostatke u izveštaju koji je dostavio Agenciji. Informacije o nedostacima u finansijskim izveštajima dostupne su na linku Pretraga finansijskih izveštaja za 2011. godinu.

Polazeći od navedenog Agencija savetuje svim korisnicima da pre naručivanja pomenutih podataka iizveštaja na linku Objavljivanje finansijskih izveštaja provere da li je izvršena registracija redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2011. godinu za pravno lice odnosno preduzetnika za koga zahtevaju podatke ili izveštaj.

Korisnici koji su već naručili usluge, a ne žele da sačekaju početak davanja podataka iz finansijskih izveštaja za 2011. godinu, treba da izvrše uplate za te usluge po obaveštenjima, koja su dobili od Agencije, najkasnije do 9. maja 2012. godine, kako bi pravovremeno obezbedili potrebne podatke i izveštaje. Korisnicima koji naknadno izvrše uplatu biće izdate usluge sa podacima za 2011. godinu.

Novi skoring privrednih društava odnosno ocena njihove sposobnosti izmirivanja obaveza utvrđena na osnovu podataka iz finansijskih izveštaja za period od 2007. do 2011. godine biće dostupan korisnicima krajem sledeće nedelje, a informacija o početku davanja biće blagovremeno objavljena na internet strani Agencije.

Detaljne informacije u vezi sa pružanjem usluga iz Registra finansijskih izveštaja i boniteta dostupne su u odeljku Finansijski izveštaji i bonitet – Pružanje usluga iz Registra. 
Joomla templates by a4joomla