Baner
Baner
Topli obrok osloboditi poreza
Vesti
utorak, 29 maj 2012 10:28

Izvor: Dnevnik

Generalni sekretar Unije poslodavaca Srbije (UPS) Boško Savković izjavio je da će ta poslovna organizacija tražiti i od nove vlade da topli obrok i regres oslobodi od oporezivanja.

Prema njegovim rečima, situacija u realnom sektoru je lošija nego što je bila pre nekoliko meseci, kada je UPS u javnosti ispostavio taj zahtev.

„Ne vidim ni jedan parametar, ne samo na našem tržištu nego i okruženju, koji bi nam davao optimizam da možemo da zadržimo postojeći nivo radne snage u ovim uslovima”, rekao je Savković  Tanjug-u i naglasio da je potrebno povući niz poteza u pravcu relaksacije troškova poslodavaca.

On je izrazio bojazan da nova vlada neće imati ‘sluha’ za probleme preduzetnika, jer će zbog smanjenog priliva u budžet morati da nađe načina da naplati više novca. Savković tvrdi da bi za početak bilo dobro da svi budu izjednačeni u tretmanu izmirivanja obaveza,  bez obzira na to da li je reč o firmi u stranom ili domaćem vlasništvu, malom preduzetniku ili velikoj državnoj firmi i dodao da bi ukidanje plaćanja poreza i doprinosa na topli obrok i regres bio direktan doprinos smanjenju nezaposlenosti ali i životnom standardu radnika. 
Joomla templates by a4joomla