Baner
Baner
Smenjen direktor Poreske uprave
Vesti
petak, 10 avgust 2012 10:08

Izvor: RTS

Dragutin Radosavljević razrešen dužnosti direktora Poreske uprave. Do izbora novog direktora, rad Poreske uprave koordiniraće Ljiljana Kovačević, koja je na čelu Centra za velike poreske obveznike.

Vlada Republike Srbije donela je rešenje o prestanku rada Dragutina Radosavljevića na položaju direktora Poreske uprave u Ministarstvu finansija i privrede. Do izbora novog direktora, rad te institucije koordiniraće direktorka Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljana Kovačević, odlučio je resorni misnistar Mlađan Dinkić.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva finansija i privrede, Kovačevićeva, koja je sadašnji pomoćnik direktora Poreske uprave, profesionalac je i zaposlena je u Poreskoj upravi od 1999.
Radosavljević je na čelo Poreske uprave postavljen odlukom Vlade, krajem novembra 2008. godine. Pre toga, bio je državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

U januaru 2010. godine, na konkursu je izabran za direktora, i to na mandat od pet godina.
Od 2000. do 2004. godine, Radosavljević je bio direktor Fonda za uređenje građevinskog zemljišta Kragujevca, a sa tog mesta prešao je u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. Po obrazovanju je pravnik, a kadar je Demokratske stranke.

Krajem jula, uoči imenovanja na funkciju ministra finansija i privrede, Mlađen Dinkić je na svom nalogu na Tviteru napisao da bi Radosavljević trebalo da podnese ostavku, jer je Demokratska stranka, čiji je član, otišla u opoziciju.

"Uopšte mi nije jasan stav sadašnjeg direktora, koji kuka po javnosti pozivajući se na neki petogodišnji mandat, očito pothranjen naredbama stranke na čijim krilima je došao na to mesto, umesto da se sam časno povuče, s obzirom na to da mu je stranka otišla u opoziciju", napisao je Dinkić na svom profilu na Tviteru.

Dodao je da "niko pametan" ne bi menjao Radosavljevića "da je zaista stručnjak i zaista dobar".
"A da je takav, onda ne bi ni morao da se učlanjuje u neku partiju da bi došao na mesto direktora Poreske uprave", naveo je Dinkić. 
Joomla templates by a4joomla