Baner
Baner
Radosavljević: "Tužiću državu zbog smene"
Vesti
petak, 10 avgust 2012 10:13

Izvor: Tanjug / Blic

Beograd -- Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, koji je smenjen na jučerašnjoj sednici vlade, najavio da će tužiti državu zbog toga.

"Reagovaću, podneću tužbu. Verujem da su to uradili na osnovu člana 38 Zakona o ministarstvima, ali želim prvo da vidim šta piše u obrazloženju Vlade", rekao je Radosavljević za "Blic".

Na pitanje da li je razlog možda loš rad Poreske uprave, Radosavljević je odgovorio da je "reč o političkim razlozima", jer G17 plus hoće na njegovo mesto da "dovede čoveka iz svog tabora".

U URS-u međutim kažu da je jedan od razloga za razrešenje Radosavljevića upravo što je on "čovek stranke, a ne profesionalac", što dokazuje činjenica da je pre nego što je postavljen za direktora Poreske uprave bio državni sekretar i kandidat DS za gradonačelnika Kragujevca.

"Njega menja suvi profesionalac - žena koja je već 13 godina u PU", kažu u URS-u i tvrde da je ova smena dokaz departizacije.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ovlastio je direktorku Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljanu Kovačević da koordinira tom institucijom do izbora novog direktora. 
Joomla templates by a4joomla