Банер
Банер
Потписивање Споразума о сарадњи између Државне регистрационе коморе Руске Федерације и Агенције за привредне регистре
Вести
уторак, 25 септембар 2012 10:22

Извор: АПР

На позив Савезне буџетске установе „Државна регистрациона комора у оквиру Министарства правде Руске Федерације“, директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић одлази данас у Москву, где ће у четвртак 27. септембра потписати Споразум о сарадњи између Агенције за привредне регистре Републике Србије и Савезне буџетске установе „Државна регистрациона комора у оквиру Министарства правде Руске Федерације“.

Две институције ће на основу овог споразума успоставити сарадњу у областима из њихових надлежности, са акцентом на размену података о огранцима и представништвима страних правних лица, регистрованих на територији Руске Федерације и Републике Србије.

Сарадња ће, такође, обухватити размену информација о процедурама за оснивање, вођење и ажурирање података у државним регистарским органима, аутоматизацији база података и унапређењу електронског пословања, као и упоредно-правну анализу закона и подзаконских аката у области регистрације привредних субјеката.

Тим поводом, директор АПР-а Звонко Обрадовић и Регистратор Регистра привредних субјеката Миладин Маглов одржаће у среду, 26. Септембра, презентацију о Агенцији за привредне регистре у Амбасади Републике Србије у Москви. 
Јоомла templateс бy а4јоомла