Baner
Baner
Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Državne registracione komore Ruske Federacije i Agencije za privredne registre
Vesti
utorak, 25 septembar 2012 10:22

Izvor: APR

Na poziv Savezne budžetske ustanove „Državna registraciona komora u okviru Ministarstva pravde Ruske Federacije“, direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović odlazi danas u Moskvu, gde će u četvrtak 27. septembra potpisati Sporazum o saradnji između Agencije za privredne registre Republike Srbije i Savezne budžetske ustanove „Državna registraciona komora u okviru Ministarstva pravde Ruske Federacije“.

Dve institucije će na osnovu ovog sporazuma uspostaviti saradnju u oblastima iz njihovih nadležnosti, sa akcentom na razmenu podataka o ograncima i predstavništvima stranih pravnih lica, registrovanih na teritoriji Ruske Federacije i Republike Srbije.

Saradnja će, takođe, obuhvatiti razmenu informacija o procedurama za osnivanje, vođenje i ažuriranje podataka u državnim registarskim organima, automatizaciji baza podataka i unapređenju elektronskog poslovanja, kao i uporedno-pravnu analizu zakona i podzakonskih akata u oblasti registracije privrednih subjekata.

Tim povodom, direktor APR-a Zvonko Obradović i Registrator Registra privrednih subjekata Miladin Maglov održaće u sredu, 26. Septembra, prezentaciju o Agenciji za privredne registre u Ambasadi Republike Srbije u Moskvi. 
Joomla templates by a4joomla