Банер
Банер
Најављена реформа паушалног опорезивања
Вести
уторак, 16 октобар 2012 13:29

Извор: Тањуг / Б92

Београд -- Министар финансија Млађан Динкић најавио је измене више законских прописа међу којима и закон о акцизама, реформу паушалног опорезивања, пореза на имовину.

Динкић је рекао да ће у наредној години бити урађен нов закон о акцизама који ће предвидети петогодишњи темпо акциза како би дуванска индустрија имала јасан план пословања.

Он је додао да је у плану и реформа паушалног опорезивања како би се плаћао порез на имовину, паушални порез и порез и допринос на плате, а не као до сада мноштво разних пореза.

"Порез треба да се плаћа сразмерно економској снази а размишљамо и о томе да уведемо порез на некоришћено пољопривредно или градско земљиште и омогућимо онима који га не користе да га продају или рентирају", рекао је Динкић.

Он је најавио и да ће до краја ове седнице бити и промењен порез на добит предузећа који ће са 10 бити повећан на 15 одсто што је, оценио је министар, ипак ниже пореско оптерећење него у земљама Европске уније где износи 25 посто.

Динкић је нагласио да ће бити уведене и олакшице за велике инвестиције, а медју њима навео да ће оне које износе више од милијарду динара бити ослободјене пореза на добит у наредних 10 година. 
Јоомла templateс бy а4јоомла