Банер
Банер
Фонд за развој нуди рефинансирање зајмова - Кредити за женско предузетништво
Вести
четвртак, 18 октобар 2012 19:51

Извор: Вечерње новости

Фонд за развој креће у рефинансирање кредита које су фирме узеле код пословних банака. Планирају пласман кредита уз камату од свега четири одсто.

Ускоро би, бар према најавама Фонда за развој, ова институција могла да крене у рефинансирање кредита које су фирме узеле код пословних банака. Да ће овај програм за предузећа бити посебно атрактиван говори податак да Фонд за развој у наредној години планира пласман кредита уз камату од свега четири одсто. Тренутно је, како подсећа директорка Фонда за развој Слађана Бацковић, камата на зајам ове институције максималних 4,5 одсто.

Приоритети у коришћењу средстава имаће пројекти који имају за циљ отварање нових радних места, који подстичу производњу за извоз, инвестициони пројекти из области индустрије, прерађивачки капацитети, као и програми примарне пољопривредне производње.

- Такође, већу шансу за добијање неког од ових повољних кредита имаће и бизнис планови, који обезбеђују примену иновационих технологија, или већу енергетску ефикасност - тврди директорка Фонда за развој. - Области на које посебно стављамо акценат су занатске радње, као и све распростарањеније женско предузетништво.

Најпопуларнији кредити су они за почетнике у бизнису, где је рок отплате до пет година, грејс период 12 месеци, уз каматну стопу од три одсто на годишњем нивоу. 
Јоомла templateс бy а4јоомла