Baner
Baner
Fond za razvoj nudi refinansiranje zajmova - Krediti za žensko preduzetništvo
Vesti
četvrtak, 18 oktobar 2012 19:51

Izvor: Večernje novosti

Fond za razvoj kreće u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka. Planiraju plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto.

Uskoro bi, bar prema najavama Fonda za razvoj, ova institucija mogla da krene u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka. Da će ovaj program za preduzeća biti posebno atraktivan govori podatak da Fond za razvoj u narednoj godini planira plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto. Trenutno je, kako podseća direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović, kamata na zajam ove institucije maksimalnih 4,5 odsto.

Prioriteti u korišćenju sredstava imaće projekti koji imaju za cilj otvaranje novih radnih mesta, koji podstiču proizvodnju za izvoz, investicioni projekti iz oblasti industrije, prerađivački kapaciteti, kao i programi primarne poljoprivredne proizvodnje.

- Takođe, veću šansu za dobijanje nekog od ovih povoljnih kredita imaće i biznis planovi, koji obezbeđuju primenu inovacionih tehnologija, ili veću energetsku efikasnost - tvrdi direktorka Fonda za razvoj. - Oblasti na koje posebno stavljamo akcenat su zanatske radnje, kao i sve rasprostaranjenije žensko preduzetništvo.

Najpopularniji krediti su oni za početnike u biznisu, gde je rok otplate do pet godina, grejs period 12 meseci, uz kamatnu stopu od tri odsto na godišnjem nivou. 
Joomla templates by a4joomla