Банер
Банер
Измене Закона о девизном пословању
Вести
петак, 19 октобар 2012 08:52

Извор: Тањуг / Б92

Београд -- Нови закон о девизном пословању, који ће значајно поспешити електронску трговину преко Интернета, биће усвојен крајем новембра.

Како је најавио државни секретар у Министарству финансија и привреде Влајко Сенић, законски нацрт у јавној расправи и током новембра биће упућен у скупштинску процедуру, после које убрзо следи усвајање и ступање на снагу.

У паузи јавне расправе о предлогу измена и допуна Закона о девизном пословању, који је организовао Центар за развој Интернета, Сенић је рекао да ће у новом закону бити укинуте многе бирократске процедуре.

Укинут је читав Девизни инспекторат у Министарству финансија и све оне обавезе које су корисници имали према девизном инспекторату, објаснио је Сенић и додао да су остале једино неке надлежности Народне банке Србије, када је реч о девизном пословању.

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Стефан Лазаревић рекао је да је и Закон о електронској трговини у надлежности тог министарства, које га је ставило под "рентген јавности" и очекују сугестије и примедбе на тај пропис.

Он је изразио наду да ће и тај закон до краја године бити унапређен. 
Јоомла templateс бy а4јоомла