Банер
Банер
Повољнији кредити и помоћ женама предузетницама
Вести
понедељак, 22 октобар 2012 09:37

Извор: Министарство финансија и привреде

Посебна саветница у Министарству финансија и привреде Драгијана Радоњић-Петровић најавила је данас подршку женском предузетништву, кроз повољније кредите Фонда за развој, али и нефинансијске мере, попут обука, помоћи у изради бизнис планова, говорећи о резултатима студије о предузетништву жена у Србији.

Радоњић -Петровић је додала да је једна трећина учесница у студији навела да није била озбиљно схваћена, само због тог што су жене, а да је једна петина активних предузетница имала лошији третман у односу на колеге. Она је истовремено истакла да женско предузетништво у Србији представља несумњив потенцијал, нагласивши да је задатак Министарства финансија и привреде да поправи пословну климу у Србији, са посебним фокусом на женско предузетништво.

Директорка Канцеларије "УН Wомен" у Србији Асја Варбанова је истакла да више од половине жена у Србији, радног доба, не улази на тржиште и економски је неактивно. Жене су, према њеним речима, присутније на неформалном тржишту, што не одговара њиховом образовању, имајући у виду да са факултета изађе 60 одсто жена.

Она је нагласила да, када је реч о предузетништву, жене у Србији имају велики потенцијал, напоменувши да је у земљама ЕУ, једна од 10 жена предузетница, а један од четири мушкарца предузетник. 
Јоомла templateс бy а4јоомла