Банер
Банер
Полагање стручног испита за спречавање прања новца у Београду 19. и 22. новембра 2012. године
Вести
среда, 24 октобар 2012 13:40

Извор: Управа за спречавање прања новца

Стручни испит за брокерско-дилерска друштва, друштва за осигурање, друштва за посредовање у осигурању, друштва за заступање у осигурању и заступнике у осигурању који имају дозволу за обављање послова животног осигурања, банке, правна лица и предузетнике који се баве пружањем рачуноводствених услуга, друштва за ревизију, даваоце финансијског лизинга, правна лица која се баве факторингом и форфетингом и овлашћене мењаче ће се одржати у Београду 19. и 22. новембра 2012. године у простору Привредне коморе Београда у улици Кнеза Милоша 12. у сали на шестом спрату. Кандидати ће бити писменим путем обавештени о датуму и тачном времену полагања стручног испита .

Рок за пријаву за полагање стручних испита који ће се одржати 19. и 22. новембра 2012. године у Београду истиче 05.11.2012. године.

Заинтересовани кандидати се пријављују на следећи начин:
Потребно је попунити образац пријаве за полагање стручног испита а затим тако попуњен образац проследити електронским путем, на мејл адресу: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели , или послати препорученом поштом, на адресу: Управа за спречавање прања новца, Масарикова 2, 11000 Београд.

Уз пријаву се прилаже доказ о извршеној уплати трошкова за полагање стручних испита.

Образац за пријаву, као и податке о износу трошкова за полагање стручног испита, можете пронаћи на сајту Управе за спречавање прања новца.

ИВ) Литература за кандидате који полажу стручни испит за област рачуноводство је:

  1. Закон о спречавању прања новца и финансирања тероризма;
  2. Правилник о методологији за извршавање послова у складу са Законом о спречавању прања новца и финансирања тероризма;
  3. Препоруке за пријављивање сумњивих трансакција, познавања и праћења странке и забране дојављивања;
  4. Национална стратегија за борбу против прања новца и финансирања тероризма;
  5. Смернице за процену ризика од прања новца и финансирања тероризма код предузећа за ревизију, предузетника и правних лица који се баве пружањем рачуноводствених услуга;
  6. Листа индикатора за  препознавање сумњивих трансакција за правна лица и предузетнике који се баве пружањем рачуноводствених услуга.


 
Јоомла templateс бy а4јоомла