Baner
Baner
Polaganje stručnog ispita za sprečavanje pranja novca u Beogradu 19. i 22. novembra 2012. godine
Vesti
sreda, 24 oktobar 2012 13:40

Izvor: Uprava za sprečavanje pranja novca

Stručni ispit za brokersko-dilerska društva, društva za osiguranje, društva za posredovanje u osiguranju, društva za zastupanje u osiguranju i zastupnike u osiguranju koji imaju dozvolu za obavljanje poslova životnog osiguranja, banke, pravna lica i preduzetnike koji se bave pružanjem računovodstvenih usluga, društva za reviziju, davaoce finansijskog lizinga, pravna lica koja se bave faktoringom i forfetingom i ovlašćene menjače će se održati u Beogradu 19. i 22. novembra 2012. godine u prostoru Privredne komore Beograda u ulici Kneza Miloša 12. u sali na šestom spratu. Kandidati će biti pismenim putem obavešteni o datumu i tačnom vremenu polaganja stručnog ispita .

Rok za prijavu za polaganje stručnih ispita koji će se održati 19. i 22. novembra 2012. godine u Beogradu ističe 05.11.2012. godine.

Zainteresovani kandidati se prijavljuju na sledeći način:
Potrebno je popuniti obrazac prijave za polaganje stručnog ispita a zatim tako popunjen obrazac proslediti elektronskim putem, na mejl adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , ili poslati preporučenom poštom, na adresu: Uprava za sprečavanje pranja novca, Masarikova 2, 11000 Beograd.

Uz prijavu se prilaže dokaz o izvršenoj uplati troškova za polaganje stručnih ispita.

Obrazac za prijavu, kao i podatke o iznosu troškova za polaganje stručnog ispita, možete pronaći na sajtu Uprave za sprečavanje pranja novca.

IV) Literatura za kandidate koji polažu stručni ispit za oblast računovodstvo je:

  1. Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma;
  2. Pravilnik o metodologiji za izvršavanje poslova u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma;
  3. Preporuke za prijavljivanje sumnjivih transakcija, poznavanja i praćenja stranke i zabrane dojavljivanja;
  4. Nacionalna strategija za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma;
  5. Smernice za procenu rizika od pranja novca i finansiranja terorizma kod preduzeća za reviziju, preduzetnika i pravnih lica koji se bave pružanjem računovodstvenih usluga;
  6. Lista indikatora za  prepoznavanje sumnjivih transakcija za pravna lica i preduzetnike koji se bave pružanjem računovodstvenih usluga.


 
Joomla templates by a4joomla