Банер
Банер
Предузетница у Хрватској одбила награду, није хтела да плати
Вести
среда, 14 новембар 2012 09:23

Извор: Тањуг / Б92

Загреб -- Предузетница из Задра Хана Медин одбила је да прими престижну награду Хрватског удружења менаџера и подузетника ЦРОМА-е.

Хана Медин је одбила награду јер су сви награђени менаџери, како би примили награду, морали удружењу авансно да уплате 35.000 куна (4.648 евра).

Мединова је, образлажући одлуку, рекла да би толико пара могла да утроши много квалитетније - на плате запослених, исплату додатне плате за Божић или набавку хране.

"Тешко се живи у Хрватској, људи скоро гладују, грцају у дуговима и кредитима, боримо се с администрацијом, а порези и инспекције нас убијају. Свако живи по својим законима и сновима. Нисам особа која би иког прозвала и захвална сам им што су ме изабрали, али радници су ти који гурају компанију напред и новац ћу утрошити на њих", рекла је Хана Медин, дипломирани инжењер агрономије.

Она крај Задра узгаја пужеве и извози хумус од црвених калифорнијских кишних глиста. Хумус одлази и у арапске земље па је Мединова постала чланица елитног пословног клуба у Уједињеним Арапским Емиратима. Извози и у Кину, а потписала је и уговор о пословној сарадњи на темељу кога се хрватска технологија узгоја црвених кишних глиста преноси у Турску, пре годину и по с египатским је шеиком потписала ексклузивни уговор о заступању производа из региона на египатском тржишту.

Након што је одбила да прими награду, Удружење је променило наступ, па је навело да није потребно уплатити износ котизације, а да награда може бити послата и поштом, за шта ће и удружење сносити трошкове поштарине. 
Јоомла templateс бy а4јоомла