Baner
Baner
Preduzetnica u Hrvatskoj odbila nagradu, nije htela da plati
Vesti
sreda, 14 novembar 2012 09:23

Izvor: Tanjug / B92

Zagreb -- Preduzetnica iz Zadra Hana Medin odbila je da primi prestižnu nagradu Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA-e.

Hana Medin je odbila nagradu jer su svi nagrađeni menadžeri, kako bi primili nagradu, morali udruženju avansno da uplate 35.000 kuna (4.648 evra).

Medinova je, obrazlažući odluku, rekla da bi toliko para mogla da utroši mnogo kvalitetnije - na plate zaposlenih, isplatu dodatne plate za Božić ili nabavku hrane.

"Teško se živi u Hrvatskoj, ljudi skoro gladuju, grcaju u dugovima i kreditima, borimo se s administracijom, a porezi i inspekcije nas ubijaju. Svako živi po svojim zakonima i snovima. Nisam osoba koja bi ikog prozvala i zahvalna sam im što su me izabrali, ali radnici su ti koji guraju kompaniju napred i novac ću utrošiti na njih", rekla je Hana Medin, diplomirani inženjer agronomije.

Ona kraj Zadra uzgaja puževe i izvozi humus od crvenih kalifornijskih kišnih glista. Humus odlazi i u arapske zemlje pa je Medinova postala članica elitnog poslovnog kluba u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Izvozi i u Kinu, a potpisala je i ugovor o poslovnoj saradnji na temelju koga se hrvatska tehnologija uzgoja crvenih kišnih glista prenosi u Tursku, pre godinu i po s egipatskim je šeikom potpisala ekskluzivni ugovor o zastupanju proizvoda iz regiona na egipatskom tržištu.

Nakon što je odbila da primi nagradu, Udruženje je promenilo nastup, pa je navelo da nije potrebno uplatiti iznos kotizacije, a da nagrada može biti poslata i poštom, za šta će i udruženje snositi troškove poštarine. 
Joomla templates by a4joomla