Банер
Банер
Подношење појединачне пореске пријаве (ППП) електронским путем
Вести
четвртак, 03 јануар 2013 14:42

Извор: Пореска управа

Пореска управа Републике Србије ће од петка, 4. јануара, свим пореским обвезницима омогућити да поднесу појединачну пореску пријаву (ППП) електронским путем преко сајта www.poreskauprava.gov.rs

Електронску појединачну пореску пријаву моћи ће да поднесу и порески обвезници који још увек нису прибавили дигитални квалификовани сертификат (електронски потпис). Рок за подношење пријаве је 31. јануар 2013.

На сајту Пореске управе 4. јануара 2013. биће постављен линк преко кога ће порески обвезници моћи да пошаљу унапред припремљене фајлове са појединачним пореским пријавама. Структура тих фајлова и упутство за њихово креирање биће доступни такође на сајту Пореске управе Републике Србије.

Пореска управа жели на овај начин пореским обвезницима да омогући што једноставнију доставу појединачне пореске пријаве, без непотребних трошкова, губљења времена и  чекања у редовима, али и да их подстакне да у што већој мери електронски послују са Пореском управом, што ће бити законска обавеза од 1. јула 2014. године.

За приступ делу сајта за подношење појединачне пореске пријаве довољно је унети ПИБ пореског обвезника као и број личне карте једног од законских заступника.

Пореским обвезницима који већ користе сервисе портала Е-порези (употребом дигиталног квалификованог сертификата) биће омогућена достава ППП на уобичајен начин.

Све пореске обвезнике који још нису прибавили дигитални квалификовани сертификат позивамо да то учине што пре јер ће од 1. јула 2014. подношење пореских пријава бити могуће само електронским путем.

Обвезник подношења појединачне пореске пријаве је исплатилац прихода - правно лице, предузетник, физичко лице у претходној календарској години.

Статистика уложених појединачних пријава пореза у 2012. за 2011.

Свих пријава - 160.041
Уложених у папирном облику - 155.549
Уложених на ЦД - 4.492
Уложених електронским путем - 0 
Јоомла templateс бy а4јоомла