Банер
Банер
Пореска управа одржала радни састанак са произвођачима рачуноводственог софтвера
Вести
петак, 25 јануар 2013 09:33

Извор: Пореска управа

Досадашњи  начин рада и подношења пореских пријава биће замењеним ефикаснијим и једноставнијим поступцима, који пореским обвезницима штеде и време и новац.

Од 1. јула 2014. године законска је обавеза да се комуникација између Пореске управе и пореских обвезника обавља електронски. Управо из тог разлога, а на иницијативу Пореске управе, одржан је први радни састанак са представницима произвођача рачуноводственог софтвера. Циљ је био да се софтвераши упознају са активностима Пореске управе, а све ради ефикасније имплементације електронске комуникације која догодине постаје обавезујућа. Представници Пореске управе изнели су план активности у наредном периоду и позвали све произвођаче рачуноводственог софтвера да узму активно учешће. Сагледани су и неки конкретни проблеми у досадашњем раду које је могуће отклонити у веома кратком року. Договорено је да се због непосредније комуникације отвори и е-маил адреса Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели преко које ће моћи да се достављају све сугестије.

Представници произвођача рачуноводственог софтвера истакли су велико задовољство што их је Пореска управа први пут позвала на овакав скуп и изразили су своју спременост за заједничку сарадњу код што бржег преласка пореских обавезника на електронско подношење пореских пријава.

Посебно је истакнуто важеће и актуелно електронско подношење појединачне пријаве пореза, рок је 31. јануар 2013. године, дакле истиче за 10 дана, којим се поједностављује поступак и елиминишу гужве. 
Јоомла templateс бy а4јоомла