Baner
Baner
Poreska uprava održala radni sastanak sa proizvođačima računovodstvenog softvera
Vesti
petak, 25 januar 2013 09:33

Izvor: Poreska uprava

Dosadašnji  način rada i podnošenja poreskih prijava biće zamenjenim efikasnijim i jednostavnijim postupcima, koji poreskim obveznicima štede i vreme i novac.

Od 1. jula 2014. godine zakonska je obaveza da se komunikacija između Poreske uprave i poreskih obveznika obavlja elektronski. Upravo iz tog razloga, a na inicijativu Poreske uprave, održan je prvi radni sastanak sa predstavnicima proizvođača računovodstvenog softvera. Cilj je bio da se softveraši upoznaju sa aktivnostima Poreske uprave, a sve radi efikasnije implementacije elektronske komunikacije koja dogodine postaje obavezujuća. Predstavnici Poreske uprave izneli su plan aktivnosti u narednom periodu i pozvali sve proizvođače računovodstvenog softvera da uzmu aktivno učešće. Sagledani su i neki konkretni problemi u dosadašnjem radu koje je moguće otkloniti u veoma kratkom roku. Dogovoreno je da se zbog neposrednije komunikacije otvori i e-mail adresa Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli preko koje će moći da se dostavljaju sve sugestije.

Predstavnici proizvođača računovodstvenog softvera istakli su veliko zadovoljstvo što ih je Poreska uprava prvi put pozvala na ovakav skup i izrazili su svoju spremenost za zajedničku saradnju kod što bržeg prelaska poreskih obaveznika na elektronsko podnošenje poreskih prijava.

Posebno je istaknuto važeće i aktuelno elektronsko podnošenje pojedinačne prijave poreza, rok je 31. januar 2013. godine, dakle ističe za 10 dana, kojim se pojednostavljuje postupak i eliminišu gužve. 
Joomla templates by a4joomla