Банер
Банер
Информација о стању на пореским рачунима и преко портала еПорези
Вести
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
четвртак, 16 мај 2013 13:52

Порески обвезници који су пријављени за електронско пословање и поседују дигитални сертификат од сада упит стања на пореским рачунима могу добити и посредством сервиса Пореске управе за електронско подношење пореских пријава.

Пореска управа Републике Србије омогућила је пореским обвезницима да информацију о стању на пореским рачунима добију и преко портала еПорези.

За разлику од добијања пореских картица путем Контакт центра Пореске управе, када се картице добијају сутрадан од дана подношења захтева, путем портала еПорези, стање на пореским рачунима је доступно у року од неколико минута.

За сада, на овај начин могуће је добити само синтетичко стање на пореским рачунима, а ускоро се очекује и могућност добијања појединачних аналитичких картица.

Увођење овог сервиса на порталу еПорези, даје смисао да се, путем ПЕП обрасца, изврши пријава и оних пореских обвезника који нису у систему ПДВ-а. До сада није имало смисла извршити пријаву оних који нису у ПДВ систему, јер практично није постојала услуга која би им била пружена путем портала еПорези.

Приступ порталу је могућ једино са дигиталним сертификатом и пријавом за електронско пословање (ПЕП образац). Формиран документ биће доступан на порталу и на е-маил адреси коју обвезник наведе у захтеву.

Пореска управа подсећа да појединачне информације о стању на  пореским рачунима сви порески обвезници могу добити преко Контакт центра Пореске управе Републике Србије.

Извор: Пореска управа

 
Јоомла templateс бy а4јоомла