Baner
Baner
Informacija o stanju na poreskim računima i preko portala ePorezi
Vesti
Napisao Ljubiša Lazarević   
četvrtak, 16 maj 2013 13:52

Poreski obveznici koji su prijavljeni za elektronsko poslovanje i poseduju digitalni sertifikat od sada upit stanja na poreskim računima mogu dobiti i posredstvom servisa Poreske uprave za elektronsko podnošenje poreskih prijava.

Poreska uprava Republike Srbije omogućila je poreskim obveznicima da informaciju o stanju na poreskim računima dobiju i preko portala ePorezi.

Za razliku od dobijanja poreskih kartica putem Kontakt centra Poreske uprave, kada se kartice dobijaju sutradan od dana podnošenja zahteva, putem portala ePorezi, stanje na poreskim računima je dostupno u roku od nekoliko minuta.

Za sada, na ovaj način moguće je dobiti samo sintetičko stanje na poreskim računima, a uskoro se očekuje i mogućnost dobijanja pojedinačnih analitičkih kartica.

Uvođenje ovog servisa na portalu ePorezi, daje smisao da se, putem PEP obrasca, izvrši prijava i onih poreskih obveznika koji nisu u sistemu PDV-a. Do sada nije imalo smisla izvršiti prijavu onih koji nisu u PDV sistemu, jer praktično nije postojala usluga koja bi im bila pružena putem portala ePorezi.

Pristup portalu je moguć jedino sa digitalnim sertifikatom i prijavom za elektronsko poslovanje (PEP obrazac). Formiran dokument biće dostupan na portalu i na e-mail adresi koju obveznik navede u zahtevu.

Poreska uprava podseća da pojedinačne informacije o stanju na  poreskim računima svi poreski obveznici mogu dobiti preko Kontakt centra Poreske uprave Republike Srbije.

Izvor: Poreska uprava

 
Joomla templates by a4joomla