Baner
Baner
Poreska uprava: Preknjižavanje PIO-a na porez i izmenjene poreske prijave
Vesti
petak, 31 maj 2013 09:32

Poreska uprava je izdala saopštenje u vezi sa eventualnim greškama oko uplate poreza i doprinosa, a zbog naprasno izmenjenih propisa.

Poreska uprava saopštava da je Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak građana, stopa poreza na zarade smanjena sa 12 na 10%, a zakonom o izmenama i dopunama Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, za penzijsko i invalidsko osiguranje povećana je stopa sa 22 na 24%.

Imajući u vidu da su neki obveznici izvršili isplate zarada dana 30.05.2013, sa obračunom poreza na zarade od 12% umesto sa stopom od 10% kao i da su izvršili obračun doprinosa po stopi od 22 umesto 24%, obaveštavamo Vas da će Poreska uprava – Centrala izvršiti preknjižavanje po službenoj dužnosti u iznosu od 2% sa poreza na zarade na doprinose PIO.

Poreski obveznici koji su dana 30.05.2013. godine izvršili isplate zarada i predali poreske prijave, treba da podnesu Izmenjenu poresku prijavu, a oni koji su izvršili isplatu, a još nisu predali prijavu, potrebno je da predaju ispravnu prijavu.

Izvor: Poreska uprava

Platu možete i sami izračunati koristeći ažurirani Kalkulator plate 2013. godine. 
Joomla templates by a4joomla