Baner
Baner
Ističe rok za „preregistraciju” udruženja - 22. aprila 2011. godine
Vesti
sreda, 23 mart 2011 14:48

Vest preuzeta sa zvaničnog sajta Grada Beograda.

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima poziva sva udruženja koja do sada nisu uskladila svoja akta sa odredbama Zakona o udruženjima da učine to što pre, jer rok za usklađivanje ističe 22. aprila.

– Od oktobra 2009. godine teče rok za takozvanu „preregistraciju” udruženja, koji traje 18 meseci.  Rok ističe 22. aprila ove godine i udruženja koja do tada ne podnesu prijavu za upis biće izbrisana iz registra, koji po novom zakonu vodi Agencija za privredne registre. Time udruženja gube status pravnog lica, a njihova imovina prelazi na lica određena statutom odnosno zakonom. Svi podaci o potrebnoj dokumentaciji i ostalim detaljima u vezi sa ovim procesom dostupni su u Agenciji za privredne registre (Brankova 25) i na internet-stranici www.apr.gov.rs – rekao je Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

 

Napomena Mena consulting

Ukoliko niste u mogućnosti da sami odradite postupak usklađivanja (preregistracije) Vašeg udruženja / saveza udruženja, kontaktirajte nas, dobićete ponudu kako Vam možemo pomoći.

Ukoliko želite da registrujete novo udruženje i želite našu pomoć, kontaktirajte nas, dobićete našu ponudu.

Mena Consulting doo
Kedrova 4, 11030 Beograd
Telefon
+381 64 399 59 77
E-mail Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

Korisni tekstovi:

Komentar novog zakona o udruženjima

Kako započeti sopstveni posao u Srbiji - registracija udruženja - nedobitne organizacije

 
Joomla templates by a4joomla