Банер
Банер
Истиче рок за „пререгистрацију” удружења - 22. априла 2011. године
Вести
среда, 23 март 2011 14:48

Вест преузета са званичног сајта Града Београда.

Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима позива сва удружења која до сада нису ускладила своја акта са одредбама Закона о удружењима да учине то што пре, јер рок за усклађивање истиче 22. априла.

– Од октобра 2009. године тече рок за такозвану „пререгистрацију” удружења, који траје 18 месеци.  Рок истиче 22. априла ове године и удружења која до тада не поднесу пријаву за упис биће избрисана из регистра, који по новом закону води Агенција за привредне регистре. Тиме удружења губе статус правног лица, а њихова имовина прелази на лица одређена статутом односно законом. Сви подаци о потребној документацији и осталим детаљима у вези са овим процесом доступни су у Агенцији за привредне регистре (Бранкова 25) и на интернет-страници www.apr.gov.rs – рекао је Данко Рунић, директор Агенције за европске интеграције и сарадњу са удружењима.

 

Напомена Мена цонсултинг

Уколико нисте у могућности да сами одрадите поступак усклађивања (пререгистрације) Вашег удружења / савеза удружења, контактирајте нас, добићете понуду како Вам можемо помоћи.

Уколико желите да региструјете ново удружење и желите нашу помоћ, контактирајте нас, добићете нашу понуду.

Мена Цонсултинг доо
Кедрова 4, 11030 Београд
Телефон
+381 64 399 59 77
Е-маил Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

Корисни текстови:

Коментар новог закона о удружењима

Како започети сопствени посао у Србији - регистрација удружења - недобитне организације

 
Јоомла templateс бy а4јоомла