Банер
Банер
Калкулатор за обрачун пореза и доприноса за паушалце
Е-Издаваштво - Ауторски чланци
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
уторак, 19 јул 2011 19:28

Постављен је још један калкулатор - Калкулатор за обрачун пореза и доприноса за паушалце.

Опширније...
 
Калкулатор за обрачун плате
Е-Издаваштво - Ауторски чланци
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
петак, 15 јул 2011 12:43

Обавештавамо читаоце да смо на нашим интернет странама поставили Калкулатор за обрачун плате.

Опширније...
 
Пријава за електронско пословање
Е-Издаваштво - Ауторски чланци
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
четвртак, 05 мај 2011 14:35

У циљу испуњења формалних услова за омогућавање електронског пословања са корисницима, Пореска управа је почела са слањем празних образаца Пријава за електронско пословање (образац ПЕП) са упутством како га попунити.

Како је наведено, попуњен, потписан и печатиран образац ПЕП треба доставити одговарајућој организационој јединици Пореске управе почев од 09.05.2011. године.

Опширније...
 
Електронски потпис и достављање пореских пријава електронским путем
Е-Издаваштво - Ауторски чланци
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
среда, 19 јануар 2011 15:55

У скорије време учестале су најаве у вези са коришћењем електронског потписа за потписивање и достављање пореских пријава и друге документације Пореској управи.

Наиме, изгледа као да се жели створити забуна, пре свега међу рачуновођама и књиговођама, око овог заиста новог начина комуникације са државном управом, па и са Пореском управом. Рачуновође и књиговође су у ових 10 година тзв. транзиције изнели и даље носе свој, не мали, део промена (некад оправданих, а некад претераних), те је овај чланак намењен пре свега њима.

Жеља ми је да посаветујем рачуновође да не журе са добијањем електронског потписа (тј. са добијањем квалификованог електронског сертификата који служи за електронско потписивање), већ да добро одмере од ког овлашћеног лица ће затражити издавање сертификата. У овом тренутку постоји 4 званично сертификована тела.

Опширније...
 
Интервју: Љубиша Лазаревић, дипломирани економиста, о правном аспекту фрееланцинга
Е-Издаваштво - Ауторски чланци
четвртак, 28 октобар 2010 10:21

Објављен 14. маја 2010 www.berzica.com

Мена Цонсултинг једна је од ретких компанија чија је мисија да изгради и унапреди круг стабилних пословних партнера у области пословног, пореског, и правног саветовања за мала и средња предузећа. Компанију представља тим младих и образованих људи окренутих ка променама и новим правцима у економији и начину пословања. Другим речима, уколико имате недоумица и питања у вези правног аспекта фрееланцинг пословања, обратите се Мена Цонсалтинг тиму, јер ону су спремни да вам пруже све потребне одговоре.

Љубиша Лазаревић је власник и оснивач ове компаније. Рођен је 1976. године у Београду где је одрастао и завршио школовање. Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Београду 2000. године.

У овом интервјуу сазнаћете више о њему и његовом раду, као и о основним циљевима и задацима Мена Цонсалтинг-а.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 Следећа > Крај >>

Страна 3 од 4
Јоомла templateс бy а4јоомла